Doneer voor ‘Brood(doos)nodig’ Mol en bezorg leerlingen een gezonde maaltijd
Schenk een vrije bijdrage aan ‘Brood(doos)nodig’ Mol en bezorg leerlingen een gezonde maaltijd én gelijke onderwijskansen. Door het project ‘Brood(doos)nodig’, opgericht door Enchanté vzw, krijgen alle leerlingen de kans om gevarieerder te eten. Al 6 Molse scholen stappen mee in het project.
Wil je als Molse inwoner of lokale handelaar dit project mee helpen waarmaken? Dat kan door posters of flyers te verspreiden, zelf een samenwerking met een school aan te gaan of een schenking te doen. Doneer via www.brooddoosnodig.be en draag zo je steentje bij!
Te weinig of ongezonde voeding zorgt voor concentratie- en leerproblemen. Het project ‘Brood(doos)nodig’ zorgt ervoor dat leerlingen samen meer variatie aan verse seizoensgebonden groenten en fruit leren eten en ze niet met honger op school zitten. De scholen gebruiken het ingezamelde geld voor de aankoop van gezonde voeding voor alle leerlingen.
Deelnemende scholen
Momenteel stappen al 6 Molse scholen mee in het project:
· GIBBO Galbergen · Saigo Sterrenbos · GBS Klim-Op (Ginderbuiten) · KSOM Campus Sint-Lutgardis · VBS De Toren (Achterbos) · GO! Campus Het Spoor
Hoe helpen als inwoner?
Je kiest zelf of je alle deelnemende scholen of één specifieke school steunt via:
· een schenking op www.brooddoosnodig.be. Je ontvangt een fiscaal attest voor elke bijdrage vanaf 40 euro als je kiest voor een algemene bijdrage aan alle deelnemende scholen · helpende handen: fruit schillen, voeding inkopen of soep verdelen. Contacteer de deelnemende school of Huis van het Kind Mol.
Hoe helpen als handelaar?
De organisatie ‘Ondernemers voor een Warm België’ ondersteunt het project ‘Brood(doos)nodig’. Wil jij als lokale handelaar helpen? Dat is mogelijk:
· leg flyers met een QR-code voor schenking op je toonbank of hang een poster op,
· ga een samenwerking aan met een deelnemende school of Ondernemers voor een Warm België,
· doe een schenking via www.brooddoosnodig.be.
Gezonde Gemeente
Als Gezonde Gemeente ondersteunt het gemeentebestuur dit project omdat: · het de toegang tot gezonde en gevarieerde maaltijden voor alle leerlingen op de deelnemende scholen vergroot, · het een positieve impact heeft op eetpatronen, concentratie, taalontwikkeling en aanwezigheden op school.
Structurele armoedeaanpak
Sinds 2021 bezoekt een maatschappelijk werker regelmatig de Molse scholen. Ouders kunnen bij de maatschappelijk werker terecht met vragen over schoolkosten en financiële ondersteuning, maar ook over vrijetijdskorting, het aanvragen van huursubsidies en zorgtoelages, doorverwijzing voor juridisch advies, andere financiële ondersteuning,… Met deze aanpak verlaagt het gemeentebestuur de drempel naar de hulpverlening en werken we preventief zodat gezinnen niet in armoede belanden.