U bent hier

Donk - Lentezon 1-4 : Dierckx knappe hattrick

Kempen regio
23.09.2018 - 21.57u
Door: Herman Gezelle

"Van bij het eerste fluitsignaal was het balbezit voor Lentezon. Toch was het Donk dat het eerste gevaarlijk kon zijn via D'Huyvetter ging de bal tegen de paal. Lentezon werd plots wakker en creëerde een aantal halve doelkansjes.

In de 19e minuut stuurde Schilders, Dierckx in het straatje. Deze laatste scoorde verdiend de 0-1. Lentezon bleef het balbezit opeisen en miste nog een paar opgelegde kansen. Na dom balverlies op het middenveld, kon Donk snel omschakelen.

De bal werd prima voor doel gezet, maar vond de Donkse spits net niet. Aan de overkant stelde Lentezon orde op zaken. Bodart nam zijn verdediger op snelheid en trok de bal laag voor doel. Dierckx duwde de voorzet tegen de touwen. 0-2 op slag van rust.

Vlak na rust kwam Donk gevaarlijk opzetten, maar het was Lentezon dat op de tegenaanval de voorsprong uitdiepte. Na een individuele actie van Jannik Cools kon Bodart beheerst afwerken aan de tweede paal.

Zo werd het 0-3 in de 50e minuut. Meteen na aftrappen vond Donk een gaatje in de defensie van Lentezon. Storms beging een overtreding in de grote backlijn en de scheids legde de bal op de stip. De aanvoerder van Donk trapte de bal in doel (1-3).

Donk voerde een dubbele wissel door en nam risico's om de aansluitingstreffer te maken. Na een aanval mocht de Donkse invaller Harerimana vrij aanleggen in het 16-meter gebied.

Het publiek zag de 2-3 al in doel verdwijnen toen plots doelman Snoeys met een wereldredding de bal nog uit zijn netten kon houden. Nadien kwam Lentezon niet meer in de problemen en op de tegenaanval diepte Dierckx de voorsprong nog uit met zijn derde van de namiddag.

Eindstand 1-4."  Verslag en foto's Maarten De Voeght/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto