Lokaal bestuur Nijlen en het Agentschap Wegen & Verkeer gaan tijdens de Paasvakantie samen werken uitvoeren in Kessel en Nijlen. Er werd bewust voor gekozen om de werken te bundelen in de Paasvakantie om de hinder te beperken.

Er staan werken op stapel in Kessel-Dorp en op de Bouwelsesteenweg. Op deze plaatsen zal de N13 volledig onderbroken zijn. Voor lokaal verkeer zijn er plaatselijke omleidingen, doorgaand verkeer tussen Lier en Herentals vermijdt best de N13.

Werken Kessel centrum van 6 tot 16 april

De werken in Kessel-Dorp gaan voor een flinke verbetering zorgen. Met een nieuw wegdek, nieuwe fietssuggestiestroken, nieuwe oversteekplaatsen en het aanpassen van putdeksels zal het veiliger zijn voor alle weggebruikers en rustiger voor de omwonenden.

Van 6 tot 16 april is het centrum van Kessel afgesloten voor alle verkeer van aan de Berlaarsesteenweg (je kan hier nog in- en uitrijden) tot aan de Radiostraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel door.

In de richting van Lier moet je omrijden via Grote Puttingbaan (die enkelrichting zal zijn), Landstraat en Salvatorbaan.

In de andere rijrichting neem je Radiostraat, Nieuwstraat en Smoutmolendreef. Die straten zijn dan allemaal enkelrichting en er geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur.

Vervangen putdeksels Bouwelsesteenweg van 6 tot 9 april

Ter hoogte van de Paterstraat moeten twee putdeksels midden in de rijbaan vervangen worden. Hiervoor is het nodig de Bouwelsesteenweg van 6 april tot 9 april volledig af te sluiten voor doorgaand verkeer.

Hier zal net als in Kessel een omleiding zijn, maar doorgaand verkeer vermijdt best de N13. Verkeer vanaf de E313 rijdt niet via de afrit in Grobbendonk richting Nijlen, Kessel en Lier.

Voetgangers en fietsers kunnen gewoon passeren via de Bouwelsesteenweg.

6 april in de voormiddag: Statiestraat volledig onderbroken

Voor bouwwerken zal de Statiestraat op 6 april in de voormiddag volledig onderbroken zijn voor alle verkeer en ook voor fietsers en voetgangers.

Fietsers en voetgangers kunnen het fietspad achter het gemeentehuis gebruiken

Autoverkeer volgt de Albert Kanaalstraat en Broechemsesteenweg in de richting naar Lier en G.Gezellestraat, Bevelsesteenweg en Kerkstraat in de richting van Nijlen centrum.