U bent hier

Doorgang over Albertkanaal in Massenhoven volledig onderbroken vanaf 17 mei

Kempen regio | Lier regio
11.05.2021 - 18.11u
Door: Lex Verellen

Om de nieuwe brug over het Albertkanaal naar haar definitieve locatie te kunnen verschuiven, komt er een knip in de Liersebaan (N14) vanaf maandag 17 mei tot en met vrijdag 25 juni.

Dit betekent dat gedurende 6 weken de Liersebaan volledig onderbroken is vanaf de Vaartstraat tot aan de carpoolparking en er geen doorgang mogelijk is over het Albertkanaal in Massenhoven. Alle verkeer, ook fietsers, volgt een omleiding via de brug van Viersel.

Brug verschuift naar definitieve locatie

Voor het verschuiven van de brug naar de definitieve locatie zijn er verschillende voorbereidende werken nodig. Zo wordt de brug eerst opgevijzeld en dan verplaatst naar de nieuwe landhoofden. Vervolgens wordt de rijweg van de Liersebaan voor en achter de brug opgehoogd en terug aangesloten op de brug in eindpositie.

Tegelijkertijd worden de tijdelijke landhoofden weer afgebroken. Het effectief verplaatsen van de brug zelf is voorzien op maandag 7 juni. Tijdens de volledige inschuifoperatie is de Liersebaan over het kanaal afgesloten tussen de Vaartstraat en de carpoolparking.

Omleiding voor alle verkeer via brug van Viersel

In beide richtingen loopt een omleiding via de brug van Viersel en dit voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsverkeer. De op- en afritten van de E313 blijven open tijdens deze periode, maar zijn enkel bereikbaar komende vanaf de Herentalsebaan of Lier. De op- en afrit van de E313 richting Antwerpen loopt gedurende 6 weken opnieuw over de carpoolparking.

Kom je van Zandhoven, dan volg je eerst de omleiding om zo naar de op- en afritten te rijden. Rij je van Zandhoven naar Antwerpen en omgekeerd? Dan is de E34 ook een prima alternatief.

Bedrijven blijven bereikbaar

De Zagerijstraat, de Kerkstraat en de Vaartstraat, en alle bedrijven gelegen in die buurt, blijven bereikbaar tijdens de werken. Tijdens deze periode wordt ook de Zagerijstraat geasfalteerd. Dit gebeurt in twee helften zodat er altijd doorgang is voor beurtelings verkeer en het in- en uitrijden van de straat steeds mogelijk blijft. 

Afwerking duurt tot september

De Liersebaan is gedurende 6 weken afgesloten. Zonder onvoorziene omstandigheden kan het verkeer vanaf 25 juni weer in beide richtingen over de brug van Massenhoven. Met het verschuiven van de brug naar de definitieve locatie zijn de grootste infrastructuurwerken afgerond. Al vertrekt de aannemer nog niet helemaal. Van eind juni tot midden september worden de jaagpaden en de carpoolparking nog afgewerkt. 

Meer info

De meest actuele informatie over het project is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/zandhoven.

imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 26.11.2021 - 19.19u reading time3min

3 Amateur B

HBBC afgelastingen door covid

Herentals 26.11.2021 - 18.44u

Al 1 geval van zorgwekkende nieuwe coronavariant in ons land

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.11.2021 - 16.24u

Sciensano : 'Impact van COVID-19-vaccins in België'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 14.59u

Natuurpunt Vorselaar : boomplantactie Lovenhoek zaterdag

Neteland | Vorselaar 26.11.2021 - 14.19u

Autosalon gaat dan toch niet door: "Covidsituatie is niet ideaal"

 Autosalon gaat dan toch niet door: "Covidsituatie is niet ideaal"
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 11.52u

Olense kerststallentocht afgelast

Olen 26.11.2021 - 10.45u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto