Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden zal in Geel op 10 januari gestart worden met de aanleg van de laatste fase van de heraanleg van de Markt.

Deze fase omvat de zone gelegen achter de St. Amandskerk tussen Werft en het kruispunt met Nieuwstraat. Deze fase zal, bij normale werkomstandigheden, duren tot begin april 2012.

Door de omvang en impact van de werken wordt het verkeer van Werft richting Stationsstraat, dat normalerwijze achter de kerk verloopt, onderbroken. Vanaf 10 januari kan het verkeer dat Werft wil verlaten dit niet meer doen via de achterzijde van de St. Amandskerk.

Alternatieven hiervoor zijn Kameinestraat/Waaiburg of via de achterzijde van Werft en Possonsdries. Om het verkeer komende van Elsum richting Stationstraat te laten rijden wordt in Lebonstraat dubbelrichtingsverkeer ingevoerd (gedeelte tussen Patronaatstraat en Stationstraat).

Om dit mogelijk te maken wordt in dit gedeelte parkeerverbod ingevoerd.
Op dinsdag en zaterdag geldt omwille van de wekelijkse markten t.h.v. Werft een speciale verkeerssituatie. Tijdens de markten wordt Werft afgesloten voor alle verkeer en is Possonsdries doodlopend.

Behalve op marktdagen blijft de parking van de Werft beschikbaar en bereikbaar via Patronaatstraat. De halteplaats van De Lijn op Werft wordt gedurende de volledige periode afgeschaft. De dichtstbijzijnde halte is Nieuwstraat.