In samenspraak met de bewoners van het 'kasseigedeelte' van de Berkvenstraat, plaatst de verkeersdienst op 21 maart een proefopstelling die de straat knipt. Dit betekent dat dit smalle kasseistraatje door auto's fysiek niet langer kan gebruikt worden als sluipweg van en naar de Turnhoutsebaan. Voetgangers en fietsers kunnen uiteraard wel door.

Het smalle kasseiweggetje vormt in beide richtingen al jarenlang een sluipweg voor wie het kruispunt met de Turnhoutsebaan wilt vermijden van en naar Achterbos. Het weggetje is evenwel totaal niet geschikt voor veel verkeer. Onaangepaste snelheden en verkeer dat amper kan kruisen maken het weggetje gevaarlijk voor voetgangers en fietsers. Daarnaast is de aansluiting van de Berkvenstraat op de Turnhoutsebaan niet optimaal voor het drukke fietsverkeer op het fietspad van de Turnhoutsebaan.

Al jarenlang doorgangsverbod

Al jarenlang geldt in dit gedeelte van de Berkvenstraat al in beide richtingen doorgangsverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer. Dit verbod wordt evenwel massaal genegeerd, waardoor alleen een fysieke afsluiting nog een oplossing biedt.

Proefopstelling

In samenspraak met de bewoners van het kasseigedeelte, wordt op maandag 21 maart een proefopstelling geplaatst voor de bocht waar het asfaltgedeelte overgaat in een kasseiweg. Dit obstakel maakt het voor auto's fysiek onmogelijk om verder te rijden. Na enkele maanden wordt de proefopstelling geëvalueerd en beslissen we om deze al dan niet te behouden.