U bent hier

Doortocht dorpskern Heidehuizen afgesloten door ‘onveilige’ acaciaboom

Mol
07.06.2019 - 07.40u
Door: Mark Jaspers

De doortocht van de dorpskern Heidehuizen is tijdelijk afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Sparrenstraat en Heidehuizen. Door ernstige stormschade levert de oude boom op dit kruispunt een veiligheidsrisico op voor de onmiddellijke omgeving.

Een erkend boomdeskundige controleert de toestand van de getroffen boom. Pas nadien kunnen we beslissen over de toekomst van de boom. De nodige omleidingen zijn voorzien.

De iconische boom op het centrale kruispunt voor de school bepaalt al sinds mensenheugenis het uitzicht van de dorpskern van Heidehuizen. In het verleden kreeg deze oude boom al speciale tak-ankers ter versteviging.

Door de storm van afgelopen weekend scheurde één van de zijstammen af. Dit bracht de stabiliteit van de volledige boom in gevaar waardoor tijdelijke veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn.

Boom redden?

Momenteel wordt een boomdeskundige aangesteld die zo snel mogelijk een uitgebreid onderzoek zal uitvoeren. Pas na het ontvangen van de conclusies valt een definitieve beslissing en weten we of deze vaste waarde in Heidehuizen kan behouden blijven. Het gemeentebestuur hoopt alvast dat we de boom met de juiste bijkomende maatregelen kunnen redden.

Omleiding

Om de veiligheid van de omgeving te garanderen, geldt op het kruispunt een doorgangsverbod en voorzien we een omleiding. Fietsers, automobilisten en voetgangers rijden in beide richtingen langs de Hemelrijkstraat, Herderstraat en Konijnenstraat. De Sparrenstraat en Heipad worden tijdelijk doodlopend.

Meer info: groendienst, 014 33 07 37, groendienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto