U bent hier

Doortrekkersterrein in Lille klaar voor eerste gasten

Lille
23.02.2021 - 17.13u
Door: Lex Verellen

25 standplaatsen voorzien van water en sanitair

Op vraag van de Vlaamse minister van Wonen realiseerde de provincie Antwerpen een nieuw doortrekkersterrein vlakbij de E34, op de grens van de gemeenten Lille, Beerse en Vosselaar. Het terrein is exclusief bedoeld voor woonwagenbewoners.

Na Gent, Kortrijk en Asse is dit het vierde terrein in Vlaanderen dat speciaal voor hen wordt aangelegd. Deze woonwagenbewoners behoren tot ons cultureel erfgoed. Het is ook een officieel erkende woonvorm. De aanleg van het doortrekkersterrein wordt volledig gefinancierd door de Vlaamse overheid.

Over enkele weken worden de eerste bewoners verwacht. Ze verblijven maximaal 21 dagen op het terrein, voor ze weer verder trekken. Er zijn 5 clusters voorzien voor in totaal 25 woonwagens.

De gebruikers moeten vooraf reserveren en zich registreren. Ze betalen huurgeld en een waarborg voor hun verblijf en vergoeden ook de kosten voor sanitair en elektriciteit.

De provincie Antwerpen heeft twee terreinbeheerders aangesteld voor het doortrekkersterrein. Samen met de lokale besturen, welzijnscentra, huisartsen en scholen in de buurt is een sociaal netwerk uitgebouwd om het tijdelijke verblijf van de bewoners te begeleiden.

Er is een polyvalent lokaaltje voorzien waarin diverse activiteiten ontplooid kunnen worden, bijv. onderwijs voor de kinderen.

Omwille van covid-19 wordt opgestart met een lagere bezettingsgraad van maximaal 15 in plaats van 25 caravans. De terreinbeheerders zullen er ook op toezien dat er voldoende afstand wordt bewaard en dat er voldoende ontsmet wordt.

Er is een specifiek coronadraaiboek opgesteld voor het doortrekkers-terrein, in overleg met de preventiedienst van de provincie Antwerpen en Zorg en Gezondheid Vlaanderen.

Foto: © Provincie Antwerpen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto