'In 2015 is de gemeente in Wechelderzande gestart met de opmaak van een wensbeeld voor de herinrichting van de dorpskern,' zegt Ann Van Mechelen,
schepen van Ruimtelijke Ordening. 'In samenwerking met de bewoners resulteerde dit in een ambitieuze maar realistische toekomstvisie voor de herinrichting van het openbaar domein.

De eerste concrete stappen voor het uitvoeren van deze visie zijn reeds opgestart en zullen op korte termijn zichtbaar worden in het straatbeeld.

Vanuit het geslaagde ontwerpresultaat voor de dorpskern van Wechelderzande, heeft het gemeentebestuur de ambitie om ook voor het dubbeldorp Lille en Poederlee, samen met de bewoners, een wensbeeld op te maken. Daarom wordt op donderdag 21 juni 2018 een eerste dorpsdebat georganiseerd.

Het ontwerpbureau OMGEVING, dat ook de opmaak van het Wensbeeld Wechelderzande voor de gemeente in goede banen leidde, zal het dynamisch dorpsdebat begeleiden.

Alle inwoners van deelgemeente Lille en Poederlee zijn welkom om tijdens het dorpsdebat 'Wensbeeld Lille – Poederlee' mee na te denken over het toekomstbeeld van hun dorp.

De informatie die wordt verzameld tijdens het eerste dorpsdebat, zal het ontwerpbureau OMGEVING verwerken tot een eerste aanzet van toekomstvisie en wensbeeld voor Lille - Poederlee. Dit wensbeeld wordt teruggekoppeld tijdens een tweede dorpsdebat in het najaar van 2018.

Dorpsdebat Wensbeeld Lille-Poederlee

donderdag 21 juni, 19.30 uur, parochiecentrum Sint-Pieter, Kerkplein 3 in Lille
gratis, maar vooraf inschrijven via het e-loket van de gemeente of telefonisch bij het onthaal in het gemeentehuis.