In het jaar van de fiets kan een echte koers niet ontbreken. Daarom organiseert vzw Sportcomité Olen op zaterdag 24 september een heuse wielerwedstrijd op Olens grondgebied.Partners zijn de Vlaamse Wielrijders Vereniging (VWV), Vlaamse Wielerschool, KWB St.-Jozef-Olen, WTC De Spurters en WTC Het 3de Wiel. 
Vanaf 10.00 uur zijn alle jongeren welkom in ontmoetingscentrum De Vrede (Lichtaartseweg 131) voor een jeugdinitiatie wielrennen, professioneel begeleid door de Vlaamse Wielerschool. De initiatie bestaat uit een reeks behendigheidsproeven en een minitijdrit.
 
De officiële wielerwedstrijd van de VWV start om 13.00 uur. De wedstrijd wordt gereden op een parcours van 5,5 km. De start- en aankomstzone bevindt zich in de Bankloopstraat. Een plattegrond van het parcours kan je hieronder downloaden. Alle supporters zijn welkom.
 
Na de officiële wedstrijd is het parcours aan de Olenaars en start de dorpskoers. Ook inwoners van de parochie St.-Jozef-Olen, grondgebied Geel, kunnen aan dit Olens kampioenschap deelnemen. Om 17.00 uur gaan de 40-plussers en de dames van start voor een wedstrijd van zes rondjes (33 km). Om 18.00 uur gaat het startschot voor de min 40-jarigen. Zij rijden in totaal zeven rondjes (38,5 km).
 
Inschrijven voor de dorpskoers doe je best op voorhand bij de dienst vrije tijd. Deelnemen kost 4 euro. Je betaalt 2 euro waarborg voor het startnummer. De dag zelf kan je ook nog ter plaatse inschrijven in ontmoetingscentrum De Vrede.
 
Info: dienst vrije tijd, Boekel 7, 014 27 94 22, sport@olen.be