U bent hier

Dorpsstraat (N15) in Booischot twee dagen afgesloten

Heist op den Berg
10.11.2020 - 15.46u
Door: Lex Verellen

Op donderdag 12 en vrijdag 13 november 2020 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfalteringswerken uit in de Dorpsstraat (N15) in Booischot, Heist-op-den-Berg.

De straat is tijdens deze periode volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de kruispunten met de Frekeslei en de Peerdsdonkendreef. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

Vernieuwing wegdek Dorpsstraat

De toplaag asfalt van het wegdek in de Dorpsstraat is versleten en aan vernieuwing toe. Een aannemer zal de oude toplaag eerst affrezen en vervolgens een nieuwe laag asfalt aanbrengen.

De werfzone situeert zich over een afstand van ongeveer een kilometer tussen de kruispunten met de Frekeslei en de Peerdsdonkendreef.

Verkeershinder

De werken zijn gepland op donderdag 12 en vrijdag 13 november 2020. De Dorpsstraat is dan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Lostraat, N10, Haltestraat, Plankenbrug, Begijnendijksesteenweg, Stationsstraat, Westmeerbeeksesteenweg en Ramselsesteenweg.

Zwaar verkeer (+3,5t) wordt omgeleid langs Aarschot via N10, R25, N19. Voor lokaal verkeer wordt een plaatselijke omleiding voorzien. Zijstraten die in de werfzone vallen, zijn afgesloten ter hoogte van de Dorpsstraat. De kruispunten met de Frekeslei en de Peerdsdonkendreef blijven wel steeds open.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto