Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dorpsteam Heidehuizen Mol creëert proefopstelling voor ontmoetingsplek langs Kruisven

Uit het traject Veerkrachtige dorpen bleek dat de inwoners van Heidehuizen Mol nood hebben aan ontmoeting en elkaar beter leren kennen. Het dorpsteam ging hiermee meteen aan de slag in samenwerking met het gemeentebestuur.

Door het pleintje tussen de begraafplaats en Kruisven verkeersvrij te maken, ontstaat er een plek waar inwoners van het gehucht en bewoners van het woonzorgcentrum elkaar kunnen ontmoeten. Het gaat om een proefopstelling die na één jaar geëvalueerd wordt.

Naast een plek voor spontane ontmoetingen is het ook de bedoeling om op dit pleintje kleine evenementen te organiseren voor de buurt. Zowel het dorpsteam als verenigingen kunnen gebruik maken van deze plek.

Proefopstelling

Het pleintje wordt afgebakend met plaatjes zodat het autovrij blijft. Het gaat om een proefopstelling die na één jaar geëvalueerd wordt. Pas op dat moment beslissen we of het plein een definitieve ontmoetingsplek blijft. Na positief advies droomt het dorpsteam ervan om er een picknickbank, een hinkelpad en een geschilderd fietsparcours te plaatsen.

Moestuinbakken

Begin februari installeert het dorpsteam moestuinbakken in de tuin van het woonzorgcentrum. Inwoners van Heidehuizen beplanten deze bakken samen met de bewoners. Met de opbrengst maken ze soep die op het ontmoetingsplekje uitgeschonken wordt.

Veerkrachtige dorpen?

Heidehuizen is een gehucht in onze gemeente waar het traject Veerkrachtige Dorpen afgelopen jaar neerstreek. In samenwerking met de provincie, Rurant, inwoners, schoolkinderen, verenigingen,… ging het gemeentebestuur op zoek naar de noden en dromen van het dorp. Deze dienden voor de opmaak van een dorpsvisie waarmee gemeentebestuur en inwoners de komende jaren aan de slag gaan. De realisatie van de ontmoetingsplek is een realisatie van het dorpsteam.

Meer info: dorpsteamheidehuizen@gmail.com

Kruisven, Mol, België

Deel dit artikel