Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dorpsteam Heidehuizen Mol zoekt inwoners

Op woensdag 14 september van 19.30 tot 21 uur nodigen het gemeentebestuur en de provincie Antwerpen inwoners van Heidehuizen uit om samen de eerste stappen te zetten voor het traject Veerkrachtige dorpen. Locatie : cafetaria van woonzorgcentrum Hemelrijck, Kruisven 80 Mol. 

Heb je het gevoel dat het gehucht de laatste jaren veranderde? Ken je je buren nog? Stel je dan kandidaat voor het dorpsteam. Samen met jou gaan we op zoek naar wat er leeft in Heidehuizen en hoe we hiermee aan de slag gaan. Denkers én doeners zijn welkom. 

Mis je ook een ontmoetingsplaats? Misschien speelruimte voor jongeren? Met het Veerkrachtige dorpentraject gaan we op zoek naar wat leeft in Heidehuizen, geven we inwoners een stem en helpen we hen nadenken over wat zij belangrijk vinden voor hun dorp. We zoeken samen naar kansen om Heidehuizen nog veerkrachtiger te maken.

Wie zoeken we?

Inwoners met goesting, optimisme en enthousiasme om met hun gehucht aan de slag te gaan! Iedereen die een link heeft met Heidehuizen kan meedoen. Grijp deze kans om zelf mee de dorpsontwikkeling te bepalen en een impact te hebben op wat er in jouw gehucht gebeurt.

Wat doe je als lid van het dorpsteam?

·Je bent een gezicht en aanspreekpunt voor je dorpsgemeenschap; een open en positieve houding met oog op de dorpsbelangen is een must.

·Je gaat in gesprek met dorpsgenoten en het gemeentebestuur.

·Je zet je talenten in op toffe vergaderingen, op je eigen tempo.

·Je geeft het startmoment en de inhoudelijke sessies mee vorm, waar we alle inwoners uitnodigen om mee na te denken over het dorp.

·Als lid van het dorpsteam engageer je je om een aantal keer tijdens het traject te vergaderen. Voorlopig schatten we dat het volledige project in Heidehuizen, inclusief voor- en natraject, ongeveer anderhalf jaar in beslag zal nemen.

Meedoen?

Kom naar de infoavond op woensdag 14 september van 19.30 tot 21 uur in woonzorgcentrum Hemelrijck, Kruisven 80. Of geef een seintje via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be, 014 33 15 64.

Veerkrachtige dorpen

Met het traject ‘Veerkrachtige dorpen’ gaan het gemeentebestuur en de provincie Antwerpen samen met inwoners aan de slag om onze gehuchten ‘veerkrachtig’ te maken en nieuw leven in te blazen. Gompel en Ginderbuiten waren al aan de beurt, nu volgt Heidehuizen.

Kruisven 80, Mol, België

Deel dit artikel