Daems Beachduo Douwen-Adriaensen start het Belgisch beachcircuit al direct met winst van de 1ste manche! Nu de zaalcompetitie beëindigd is kunnen de volleyballers gaan genieten van welverdiende rust. Enkelen hebben er nog niet genoeg van en spelen in de zomermaanden beachvolleybal. Bob Douwen (Mendo Booischot) en Robin Adriaensen (Walhain) stomen zich volop klaar om het deze zomer op te nemen tegen de top van het Belgisch Beachcircuit.

Het voorbije weekend werd de 1ste manche onder een stralende zon afgewerkt in het Terkamerenbos in Brussel en Bob en Robin slaagden er , net als vorig jaar, in in om de finale te halen. In de 1ste wedstrijd van de dag moesten ze het al direct opnemen tegen het topduo Yannick Piralli – Tim Verschueren die op zaterdag Seppe Baetens/Frank Depestele naar huis speelden. Het werd snel duidelijk dat Bob en Robin , die dit jaar nog niet veel in het zand gespeeld hebben, niet opgewassen waren tegen de ervaren tandem Piralli – Verschueren en ze beten dan ook letterlijk en figuurlijk in het zand.

Nadien moesten ze het in hun poule ook opnemen tegen oude bekenden : Jeroen Oprins en Matthias Blondeel. Bob en Robin startten aarzelend maar na enkele punten steeg het zelfvertrouwen en kwamen ze langzaam maar zeker in hun eigen spelritme. De foutenlast ging omlaag waardoor de druk bij de tegenpartij kwam te liggen. Naarmate het spel vorderde werd duidelijk dat ook hun tegenstanders nog niet helemaal hun optimale vorm te pakken hebben. Ze kregen hun receptie moeilijk onder

Automatismen

De Kempenzonen speelden sober en bijna foutloos en de automatismen van vorig seizoen kwamen terug, Ze wonnen de 1ste set zonder al te veel problemen. In de 2de set kwamen hun tegenstanders beter in de match en ze begonnen meer ballen te verdedigen. Bob en Robin slaagden er toch in om een kleine voorsprong te behouden en ook de 2de set met het kleinste verschil te winnen. In de volgende wedstrijd moesten Bob en Robin het opnemen tegen de broers Vandecaveye. Op papier geen gemakkelijke opdracht want de broers spelen al verschillende jaren samen op hoog niveau en maken elk jaar progressie. De 1ste set gaat lang gelijk op tot 15-15 maar dan maken Bob en Robin een kloof die de broers niet meer gedicht krijgen en de 1ste set is binnen. In de 2e set werd echter duidelijk dat de broers niet van plan waren om zich bij deze gang van zaken neer te leggen. Langs beide kanten werden de side-outs nu goed afgewerkt waardoor de stand gelijk op ging. Naar het einde van de set konden Douwen-Adriaensen dankzij een aantal mooie defences van Bob en een lucky netrand opslag van Robin afstand nemen tot 17-14. De overwinning lag binnen handbereik en die halen ze ook binnen.

Kruisfinales

Nieuw dit jaar is dat er eerst kruisfinales gespeeld worden tussen de 1ste 2 ploegen van elke poule zodat iedereen zijn kansen op een halvefinaleplaats optimaal kan verdedigen. Dat houdt wel in dat ze elk tornooi een match extra moeten spelen om in in de finale te geraken. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen een duo dat het hen vorig jaar enkele keren knap lastig maakte : Tim Lemmens en Anshel Vereecke. Met goede opslagen, defences en slimme shots van Tim en Anshell lagen Bob en Robin in de 1ste set constand onder druk en ze moesten ook het onderspit delven. Ook in de 2de set ging het aanvankelijk gelijk op maar bij 10-10 zorgde Bob Douwen met enkele listige plaatsballen voor de kentering en vanaf dan speelt het kempens duo een bijna foutloos parcours. Ze winnen de 2de set verdiend en vrij makkelijk met 21-11. Ook in de tiebreak konden Tim en Anshell geen vuist meer maken en zo zaten Robn en Bob al direct in hun 1ste finale. Daar moesten ze het opnemen tegen Dries Steenhouwer en Wim Degrève, een duo dat al een 10-tal jaar samenspeelt in het beachcircuit. Bob en Robin zaten direct goed in de match en ze wonnen de 1ste set van de finale vlot en verdiend met 21-15. Dries Steenhouwer en Wim Degrève lieten echter niet zomaar begaan en vochten zich in de 2de set terug in de match.

We konden genieten van hoogstaand volleybal maar het duo Douwen – Adriaensen hield de zenuwen in bedwang en Robin Adriaensen maakte met een prachtige lobbal een einde aan de spannende finale! De overwinning van de 1ste manche van het Belgische Beachcircuit ging verdiend naar het duo Douwen – Adriaensen die zo bewezen dat ze niet onverdiend aan de leiding van het klassement. Het was een zeer geslaagd tornooi voor het kempense beachduo en hopelijk was het de aanzet voor een succesvol beachseizoen. Binnen 2 weken zijn ze weer op post in Hechtel/Eksel voor de 2de manche.

Uitslagen

: Yannick Pirali - Tim Verschueren Bob Douwen - Robin Adriaensen 21-15 23-25 15-11 2-1 Mathias Blondeel - Jeroen Oprins Bob Douwen - Robin Adriaensen 10-21 21-23 0-2 Bob Douwen - Robin Adriaensen Lander Vandecaveye - Louis Vandecaveye 21-18 21-16 2-0 Bob Douwen - Robin Adriaensen Tim Lemmens - Anshel Ver Eecke 17-21 21-11 15-8 2-1 Bob Douwen - Robin Adriaensen Wim Degrève - Dries Steenhouwer 21-15 21-19 2-0

verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be