U bent hier

Dr. Amanda Vincent, Guylian's partner Project Seahorse, wint wereldprijs dierenbescherming

Neteland
12.05.2020 - 20.14u
Door: Lex Verellen

Chocolaterie Guylian is meer dan 20 jaar hoofdsponsor van Project Seahorse en is heel trots om het geweldige nieuws mee te delen dat Dr. Amanda Vincent, mede-oprichtster en Directrice van Project Seahorse tot winnaar van 2020 van de Indianapolis Prijs benoemd is, 's werelds grootste prijs op het gebied van dierenbescherming.

Om deze grote eer te vieren, lanceert Chocolaterie Guylian een gloednieuw assortiment chocolaatjes in geschenkverpakkingen, die miljoenen consumenten inspireert om onze oceanen en het mariene leven te beschermen.

'Chocolaterie Guylian, aanwezig in meer dan 100 landen over de hele wereld, is al meer dan 20 jaar de belangrijkste sponsor van Project Seahorse', zegt CEO Dr. Amanda Vincent,

'In 1998, na vele jaren van successen die voortbouwen op hun iconische Zeepaard chocolaatjes, besloten de merkeigenaren iets terug te geven aan onze samenleving en een jong team te steunen onder leiding van Dr. Amanda Vincent, die zeepaardjes, hun biologie en leefgebieden bestudeerde.

Project Seahorse, een internationale organisatie, zet zich in voor de bescherming van zeepaardjes en de bredere bescherming van de oceaan in het algemeen, door geavanceerd onderzoek te genereren en het te gebruiken om de interventies van het team te optimaliseren.'

Dr. Amanda Vincent, mede-oprichtster en Directrice van Project Seahorse, werd op 12 mei 2020 uitgeroepen tot winnaar van de Indianapolis Prize, de meest prestigieuze wereldwijde prijs voor dierenbescherming.

Dr. Amanda Vincent, de eerste mariene natuurbeschermer die de Indianapolis Prize won

"Dr. Amanda Vincent brengt een collaboratieve, cultureel gevoelige en oplossingsgerichte benadering van het behoud van de oceaan die mensen tot actie inspireert en positieve resultaten voor mariene soorten stimuleert.

Het is ons voorrecht haar te erkennen en te belonen voor haar onmetelijke impact op het behoud van de oceaan en de toekomst van zeepaardjes over de hele wereld." zei Dr. Rob Shumaker, CEO van de Indianapolis Zoological Society, Inc.

"Het is een grote eer om uitgeroepen te worden tot winnaar van de Indianapolis Prijs 2020.

Met deze prestigieuze wereldwijde prijs kan ik pleiten voor veel meer aandacht voor de oceaan - die goed is voor 99 procent van het leven op aarde - en voor alle soorten waarvan het mariene ecosysteem afhankelijk is.

Chocolaterie Guylian is sinds 1998 onze onmisbare partner in het behoud van de oceaan. De genereuze steun en betrokkenheid van dit bedrijf heeft een wereld van verschil gemaakt in wat we konden bereiken.

Ik kijk ernaar uit om nog veel meer successen met Guylian te delen." zei Dr. Amanda Vincent.

Dr. Amanda Vincent, de wereldwijde expert op het gebied van het behoud van zeepaardjes, werd in 1986 de eerste bioloog die zeepaardjes onder water bestudeerde.

Sindsdien is ze de toonaangevende autoriteit op het gebied van ecologie en het behoud van zeepaardjes en een beschermer van het leven in de zee.

Ze heeft haar carrière gewijd aan het begrijpen en verdedigen van zeepaardjes, terwijl ze haar successen met deze vlaggenschipsoorten toepaste op een breed scala aan problemen op het gebied van mariene bescherming.

De drang en passie van Dr. Vincent hebben tot veel realisaties geleid binnen Project Seahorse. Een opmerkelijk succes is de oprichting van 36 beschermde mariene gebieden, allemaal gemeenschapsgericht, waar niet mag worden gevist en waar het zeeleven zich herstelt.

Een tweede geweldige overwinning was de creatie van de allereerste wereldwijde handelsregelgeving voor zeevissen, een doorbraak voor zeepaardjes die 182 landen beperkt tot duurzame en legale export.

Dit precedent is sindsdien gekopieerd voor haaien, roggen, palingen, rifvissen en nog veel meer soorten.

Gesteund door het winnen van deze geweldige Indianapolis prijs, zijn Dr. Vincent en haar Project Seahorse-team nu gericht op het beëindigen van de beschadiging van de bodem.

Deze vorm van vernietigingsvisserij houdt in dat verzwaarde netten over de oceaanbodem worden gesleept, vitale leefomgevingen worden vernietigd en alle soorten op hun pad worden gevangen.

Deze vernietiging van de bodem vormt de grootste bedreiging voor zeepaardjes en leggen ook een enorme druk op duizenden andere soorten.

Indianapolis Prijs

De Indianapolis Prijs is de meest prestigieuze wereldwijde prijs voor dierenbescherming.

Elke twee jaar erkent de Indianapolis prijs een dierenbeschermer wiens heldhaftige werk heeft geholpen om kwetsbare en bedreigde diersoorten te redden van uitsterven.

Door de initiatieven van alle winnaars van de Indianapolis prijs bestaan er nog steeds honderden soorten en talloze hectares leefgebied.

De finalisten van de Indianapolis Prijs worden geselecteerd door een commissie bestaande uit negen personen die de wetenschappelijke en natuurbeschermingssector, de Indianapolisgemeenschap en de Indianapolis Zoological Society vertegenwoordigen.

De winnaar van de Indianapolis Prize 2020 ontvangt een geldprijs van $250.000 tijdens het Indianapolis Prize Gala dat in 2021 door Cummins Inc. zal worden uitgereikt.

GUYLIAN lanceert nieuwe chocolade geschenkdozen met als thema 'Samen redden we onze oceanen'

In juni 2020 lanceert Guylian uit Sint-Niklaas een uniek assortiment geschenkdozen om zijn langdurige steun en sponsoring van Project Seahorse te vieren.

"Sinds 1998 heeft Guylian consequent financiële ondersteuning en ondersteuning in communicatie geboden (deels via miljoenen en miljoenen verpakkingen) om de boodschappen van Project Seahorses aan consumenten over de hele wereld te versterken.

Project Seahorse wordt wereldwijd erkend als een wezenlijk verschil voor de toekomst van zeedieren met respect voor andere ecologische en sociaaleconomische problemen.

Sponsoring van PROJECT SEAHORSE, een langdurige verbintenis van Guylian

Sinds 1998 is Guylian de belangrijkste sponsor van Project Seahorse en heeft het bedrijf meer dan 2,5 miljoen euro bijgedragen aan hun onderzoeks- en actieprogramma's om blijvende beschermingssuccessen te behalen.

Guylian helpt het bewustzijn over de hele wereld te vergroten door gerichte outreach-media-activiteiten, door het tonen van belangrijke duurzaamheidsboodschappen op meer dan 25 miljoen dozen die jaarlijks worden verkocht, en door het organiseren van "The Guylian Seahorses of the World Photography and Video" wedstrijd om de twee jaar (sinds 2005).

"Elke keer dat je een doos Guylian pralines koopt, help je zeepaardjes en de oceanen te redden."

Guylian's langdurige samenwerking met Project Seahorse werd bekroond met de eerste "Corporate Social Responsibility Award 2015", door het Koninklijk Belgisch Comité voor Distributie, dat bedrijven erkent die iets terugdoen voor de planeet en de gemeenschap.

Guylian's inzet viel opnieuw op tijdens de Tax Free World Association beurs in Cannes in 2019, waar Guylian's 20 jaar toegewijde steun aan Project Seahorse de eerste "Corporate Social Responsibility Award 2019" van Frontier Travel Retail.' (pp)

imageMeer nieuws

Circus Pipo naast VC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 02.37u reading time1min

Circus Pipo slaat z'n tenten op aan het multifunctioneel terrein, Herenthoutseweg naast VC Herentals.  Je kan er van 1 tot en met 10 juli voorstellingen beleven.

Tickets aan de kassa of online https://circuspipobelgium.be/praktische-info/

'Circus Pipo staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek.
Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties voor jong en oud.'

Vanaf donderdag onderhoudswerken op ring Lier (R16)

Kempen regio | Lier regio | Nationaal | Vlaanderen 27.06.2022 - 15.14u

Fietser uit Turnhout spuwt 11 keer naar politie: 12 maanden cel

 Fietser uit Turnhout spuwt 11 keer naar politie: 12 maanden cel
Kempen regio | Turnhout regio 27.06.2022 - 14.40u

Kandidaat voor een sociale woning? Dan moet je straks je bankrekeningen laten zien

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.06.2022 - 07.21u

Bruce Springsteen and The E Street Band op TW/Classic 2023

Bruce Springsteen and The E Street Band op TW/Classic 2023
Internationaal | Nationaal 26.06.2022 - 23.00u

Lions Club Mol-Geel: €50.000 voor goede doelen

Lions Club Mol-Geel: €50.000 voor goede doelen
Geel | Internationaal | Kempen regio | Mol 26.06.2022 - 17.18u

JustConsult: eerste gerechtelijke strafdossiers online raadpleegbaar

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.06.2022 - 12.19u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto