Kempenaar Dr. Paul Stoffels (59), hoofd wetenschappelijk onderzoek bij Johnson & Johnson, krijgt de titel van 'ereburger Rijkevorsel'.

Dr. Paul Stoffels leerde het geneesmiddelenvak van de legendarische dr. Paul Janssen bij Janssen Pharmaceutica Beerse, een dochterbedrijf van J&J.

Hij is fier dat hij Janssens missie heeft kunnen voortzetten.  Onder de leiding van dr. Paul Stoffels heeft Janssen de laatste 15 jaar meer dan 25 belangrijke nieuwe geneesmiddelen ontwikkeld, waarvan er 7 zijn toegevoegd aan de lijst van essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie

Stoffels speelde ook een bepalende rol in de ontwikkeling van het vaccin van J&J tegen covid-19, waarvan slechts één dosis nodig is.

Onder impuls van dr. Stoffels groeide Janssen Pharmaceutica in ons land uit tot een groep met meer dan 5.100 medewerkers, verdeeld over 7 locaties, waarvan de belangrijkste in Beerse en Geel gevestigd zijn.

 Eind dit jaar gaat hij op 59-jarige leeftijd met pensioen.

Op de foto's : dr. Stoffels geeft een rondleiding aan koning Filip bij Janssen Pharmaceutica Beerse - 17 juni 2020 / foto's NNieuws / Guy Verellen.