U bent hier

Dr. Paul Stoffels nieuwe CEO Galapagos

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
27.01.2022 - 18.50u
Door: Herman Gezelle

dr. Paul Stoffels wordt vanaf 1 april de nieuwe CEO van Galapagos. Stoffels, afkomstig uit Rijkevorsel, was eerder wetenschappelijk directeur bij pharmabedrijf  J&J (Johnson & Johnson), het Amerikaanse moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica in Beerse.

Paul Stoffels was nauw betrokken bij de oprichting van Galapagos in 1999. Het biotechbedrijf, met hoofdzetel in Mechelen, werd de afgelopen 23 jaar geleid door de Nederlander Onno van de Stolpe.

"Ik ben overtuigd van het uniek potentieel van Galapagos", zegt Stoffels. "En ik ben verheugd en vereerd om deze rol op mij te nemen. Ik ben vastbesloten om trouw te blijven aan de missie van het bedrijf om nieuwe werkingsmechanismen van geneesmiddelen naar patiënten te brengen die nieuwe behandelingsopties nodig hebben."

Stoffels stond bij J&J aan het hoofd van de onderzoeks- en productpijplijn van het bedrijf. "In die positie ontwikkelde hij transformerende oplossingen voor de gezondheidszorg waaronder recentelijk, binnen recordtijd, een single-shot COVID-19-vaccin", verklaart Galapagos de keuze voor de gerennomeerde Kempenaar. 

Stoffels neemt de leiding bij Galapagos over in een periode dat het bedrijf in zwaar weer verkeert. Met name het besluit van de Amerikaanse toezichthouder FDA om filgotinib niet toe te laten op de Amerikaanse markt leidde een koersval van het aandeel in.

Analist Peter Welford meent dat Stoffels het vertrouwen van beleggers in de pijplijn van Galapagos zal moeten terugwinnen.

Bron Galapagos/De Tijd - Foto's NNieuws / Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto