Johnson & Johnson heeft vandaag aangekondigd dat Paul Stoffels (59) MD, momenteel vice-voorzitter van het uitvoerend comité en Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson, met ingang van 31 december met pensioen gaat

'Als vice-voorzitter van het uitvoerend comité en Chief Scientific Officer stond Dr. Stoffels aan het hoofd van de onderzoeks- en productpijplijn van het bedrijf en leidde hij teams in verschillende sectoren om het bedrijfsbrede mandaat te bepalen om transformationele oplossingen voor de gezondheidszorg te ontdekken en te ontwikkelen.

Onder zijn leiding heeft Johnson & Johnson zijn innovatiepijplijn nieuw leven ingeblazen en een van de meest robuuste portfolio's in de branche gecreëerd.

Als een sterk pleitbezorger voor het oplossen van enkele van 's werelds zwaarste gezondheidsproblemen, concentreerde Dr. Stoffels zich meedogenloos op het ontsluiten van de kracht van wetenschap en innovatie van zowel intern onderzoek en ontwikkeling (R&D) als externe innovatie om medicijnen en oplossingen voor mensen over de hele wereld te ontwikkelen.'

Dr. Paul Stoffels : 'Verheugend om te zien hoe het zorglandschap getransformeerd wordt'

'Het was een eer en een voorrecht om de innovatieagenda van Johnson & Johnson te leiden en transformationele innovatie aan te drijven om miljoenen mensen over de hele wereld levensjaren en kwaliteit van leven te bieden', aldus Dr. Stoffels.

'Als arts en wetenschapper is het verheugend om te zien hoe het zorglandschap getransformeerd wordt terwijl we de beste wetenschap en technologie ontsluiten om innovatieve medicijnen te leveren om 's werelds zwaarste gezondheidsuitdagingen op te lossen.

Terwijl ik nadenk over het werk van onze getalenteerde en toegewijde teams over de hele wereld, ben ik trots op de impact die we hebben gemaakt en ben ervan overtuigd dat onze levendige gemeenschap van toonaangevende wetenschappers en ingenieurs ons bedrijf zal positioneren voor blijvend succes.'

Met een toewijding om innovatie te stimuleren en samen te werken aan de beste wetenschap en technologie, heeft Dr. Stoffels Johnson & Johnson Innovation – een uitgebreid netwerk in innovatie-hotspots over de hele wereld – opgericht als een cruciale bron voor toegang tot de beste wetenschap en technologie door middel van strategische partnerschappen, licenties , acquisities, incubatie en investeringen.

Tegenwoordig zijn er meer dan 700 bedrijven in het JLABS-ecosysteem, talloze strategische partnerschappen via de Innovation Centers en veel belangrijke strategische investeringen via Johnson & Johnson Innovation - JJDC, Inc., de strategische durfkapitaaltak van Johnson & Johnson.

"Paul is een uitzonderlijk mens, die elke dag mensen inspireert. Zijn opmerkelijke vermogen om een visie en missie tot leven te brengen, en zijn inzet om wereldwijd levens te verbeteren en te redden, hebben de organisatie vooruit geholpen en een enorme impact gehad op de wereldwijde gezondheid en op het traject van Johnson & Johnson", aldus Alex Gorsky, momenteel Voorzitter en Chief Executive Officer van Johnson & Johnson.

"Samen met de senior Johnson & Johnson R&D-leiders van het R&D Management Committee, creëerde Paul een cultuur van ontwikkeling van mensen, sponsoring, ondernemend leiderschap en het ontwikkelen van generaties nieuwe getalenteerde leiders voor Johnson & Johnson."

Voorheen leidde Dr. Stoffels, in zijn rol als Worldwide Chairman, Pharmaceuticals, de transformatie van de farmaceutische onderzoeks- en ontwikkelingspijplijn voor Janssen Pharmaceutical Companies van Johnson & Johnson, wat een fundamentele verschuiving teweegbracht in het R&D-paradigma dat nu een model is in de industrie voor productiviteit en innovatie.

Paul speelde ook een sleutelrol in vele samenwerkingen met externe partners, waaronder de licentieverlening van belangrijke geneesmiddelen, evenals de overname van Crucell en Actelion.

"Met Paul aan het roer heeft Janssen zijn pijplijn verjongd, meerdere nieuwe medicijnen gelanceerd en een verschil gemaakt voor mensen over de hele wereld, zei Joaquin Duato, vice-voorzitter van het uitvoerend comité en de volgende CEO van Johnson & Johnson op 3 januari, 2022.

"Onder leiding van Paul ontwikkelden de R&D-teams van Janssen meer dan 25 nieuwe geneesmiddelen op verschillende therapeutische gebieden.

Zeven van deze medicijnen zijn toegevoegd aan de Essential Medicines List van de Wereldgezondheidsorganisatie, een erkenning voor de enorme impact die deze medicijnen hebben voor patiënten wereldwijd."

Dr. Stoffels is een erkende wereldleider in de wereld van de volksgezondheid.

Met zijn niet-aflatende focus op het behandelen en elimineren van hiv, tuberculose en ebola, de meest verwoestende infecties op aarde, ontwikkelden zijn teams medicijnen en vaccins.

Hij richtte Johnson & Johnson Global Public Health op met de missie om het verschil te maken voor mensen in lage- en middeninkomenslanden. In 2020 leidde hij de ontwikkeling van het Johnson & Johnson single-shot COVID-19-vaccin binnen een recordtijdsbestek.

Het vaccin is een cruciaal hulpmiddel bij het aanpakken van de pandemie voor mensen die in lage-inkomenslanden wonen.

Paul is ook een prominente opinieleider op het gebied van de wereldwijde volksgezondheid en bevordert de belangrijkste doelstellingen van het wereldwijde gezondheidsbeleid door Johnson & Johnson te vertegenwoordigen bij organisaties zoals de Bill & Melinda Gates Foundation, de National Institutes of Health, het Innovative Medicines Initiative van de Europese Commissie en World Gezondheidsorganisatie.

Paul speelde een belangrijke rol bij de oprichting van TransCelerate Biopharma Inc., het Dementia Discovery Fund en andere pre-competitieve samenwerkingen die bedoeld waren om investeringen in innovatie aan te wakkeren en oplossingen voor patiënten sneller te maken.

"Ik kijk ernaar uit om met Alex en Joaquin samen te werken om een soepele overgang voor onze R&D- en innovatieteams te garanderen", aldus Stoffels.

"Met een sterke pijplijn van gepassioneerde leiders zullen onze teams zich blijven concentreren op de belangrijkste onvervulde medische behoeften, de beste ideeën identificeren - waar ook ter wereld, en onze toonaangevende capaciteiten gebruiken om die ideeën om te zetten in oplossingen die levensjaren en kwaliteit van leven voor mensen over de hele wereld."

Over Paul Stoffels, MD

Paul studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Diepenbeek en de Universiteit Antwerpen in België en Infectieziekten en Tropische Geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, België.

Paul begon zijn carrière als arts in Afrika, met de nadruk op klinisch onderzoek naar hiv en tropische ziekten, en werkte begin jaren negentig bij Janssen Pharmaceutica onder de voogdij van Dr. Paul Janssen.

Hij voegde zich in 2002 weer bij Johnson & Johnson met de overname van Virco en Tibotec, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van verschillende baanbrekende producten voor de behandeling van hiv die hielpen deze verwoestende, dodelijke ziekte om te zetten in een chronische en behandelbare aandoening.

Foto NNieuws.