De opeenvolgende crisissen die de wereld al enige tijd in de ban houden, hebben ook de Herentalse vzw To Walk Again niet gespaard. De organisatie zag de binnenkomende fondsen voor haar postrevalidatiecentrum REVAlution en de vakantiekampen voor kinderen en jongeren met een beperking drastisch terugvallen.

Die financiële tegenslag maakte een grondige reorganisatie van de structuur met een aantal ontslagen onvermijdelijk.  4 van de 8 medewerkers worden ontslagen, enkel de kinesisten blijven nog over.

"Ondanks deze harde realiteit tonen we dat we een weerbare en daadkrachtige organisatie zijn", zegt dr. Toon Claes, voorzitter van To Walk Again.

"We zijn in gesprek met AZ Herentals en met Sporta om onze operationele werking na de zomer te integreren in hun structuur. Samen willen we de toekomst van onze organisatie uittekenen en ervoor zorgen dat de mensen die op onze ondersteuning en begeleiding rekenen, dat ook in de toekomst zullen kunnen blijven doen."

Doorstart als fundraisingorganisatie

To Walk Again is een pionier in het aanbieden van hoogtechnologische postrevalidatie en van inclusieve vakantiekampen.

"Wij blijven een voorvechter van laagdrempelige inclusie van mensen met een beperking. Onze vzw zal zich voortaan voornamelijk richten op de broodnodige fondsenwerving om deze activiteiten te kunnen organiseren.

Samen met onze vele sympathisanten, onze loyale partners en sponsors willen we het vooruitstrevende aanbod van To Walk Again mogelijk blijven maken", besluit dr. Toon Claes.

To Walk Again (TWA), de Herentalse vzw die postrevalidatie aanbiedt voor verlamde mensen in het AZ Herentals, moet nu door de aanhoudende crisissen  4 van de 8 personeelsleden ontslaan.

'We moeten jaarlijks €600.000 tot €700.000 ophalen via fundraising om onze werking te laten bestaan', klinkt het nog.

Foto : vzw To Walk Again : Koning Filip bezoekt het REVAlution Center in het AZ Herentals in september vorig jaar.

Vid : To Walk Again REVAlution Center : 'Uniek in de wereld' : To Walk Again, de stichting van Marc Herremans die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een fysieke beperking te verbeteren, opende 4/9/2017 haar eerste REVAlution Center in het AZ Herentals (BE) - ook reactie van Wout van Aert /  NNieuws / Guy Verellen.