Dragon Dance Theatre zet van 7 september t/m 8 oktober 2012 zijn tenten op in De Hoge Rielen in Kasterlee voor het 15de ‘Pan American Puppetry Arts Institute’.

In dit theaterlab waarin verbeelding, improvisatie en creatie centraal staan, werken mensen uit alle windstreken aan een collectief kunstwerk. Het is de eerste keer dat deze bijzondere theaterworkshop naar België gehaald wordt.
  
Iedereen die interesse heeft en gemotiveerd is kan van 7 september t/m 8 oktober (6 dagen op 7, maandag rustdag) aan de workshop deelnemen! De bedoeling is om met een mix van artiesten van diverse disciplines, die vanuit hun eigen perspectief vol passie samenwerken een kleurrijke show vol dans, muziek en symboliek te creëren. Belangrijke thema’s voor Dragon Dance Theatre zijn ecologie, sociale verantwoordelijkheid en (leef)milieu. Typerend is het gebruik van grote maskers en poppen, gemaakt van papier-maché.
 
Als inspiratiebron voor de voorstelling op 6 en 7 oktober baseren de organisatoren, allemaal grafici, zich op een boek van Frans Masereel: Die Passion eines Menschen (1918). Hiermee wordt meteen ook een link gelegd naar de locatie waar de theaterworkshop georganiseerd wordt. Het Frans Masereelcentrum in Kasterlee is een ontmoetingsplaats voor kunstenaars uit binnen- en buitenland die werken rond grafiek. Het werk van Frans Masereelbevat alle elementen om tot een interessante voorstelling te komen.
 
Geïnteresseerden (B/ NL) betalen een bijdrage van 250 euro aan de onkosten van de workshop. In de kostprijs zijn 25 toegangskaarten voor de voorstelling inbegrepen.  Deelnemers kunnen ervoor kiezen thuis te gaan slapen en een eigen lunch mee te nemen of op het terrein te kamperen en zelf te koken (loods met keuken is aanwezig). Voor het kamperen en eten betalen deelnemers 20 euro per etmaal. De organisatoren zouden het liefst hebben dat deelnemers een hele maand aanwezig zijn maar andere mogelijkheden zijn bespreekbaar. Voor de voorstelling wordt er gerekend op een groep van 12 a 15 deelnemers.
 
Dragon Dance Theatre werd opgericht in 1976 in Vermont door Sam Kerson. Katah werd in 2000 projectcoördinator met Québec (Canada) als nieuwe thuisbasis. Sinds 1985 begeleiden ze culturele uitwisselingsprojecten in Europa en Latijns-Amerika. Heidi Corthout uit Westerlo nam zelf deel aan de theaterworkshop in Mexico geleid door Sam Kerson en Katah.  Als grafica met een bijzondere interesse voor theater en voorkeur om ‘buiten het kader’ te werken /denken was het een uitgelezen kans om haar horizon te verbreden. Geïnspireerd door deze intense ervaring, besloot ze een jaar later om deze bijzondere theaterworkshop naar de Hoge Rielen te halen. 
 
Info en inschrijven bij Heidi Corthout: