Drama in Morkhoven.  De 51-jarige motorrijder P.H. uit Westerlo is zondagavond rond 17.25u verongelukt nadat hij tegen een betonnen duiker aan de Doornestraat in Morkhoven terecht was gekomen.  Alle hulp kwam te laat.

Na de eerste vaststellingen blijft het een mysterie wat de oorzaak van het dramatisch ongeval is. In ieder geval is de man in de flauwe bocht op de grens met Noorderwijk in volle landbouwgebied rechtdoor in de gracht gereden.

De ervaren motard maakte samen met zijn zoon, die op een andere motor voorop reed, een ritje en reed van Morkhoven door de Doornestraat richting Herenthout toen hij plots van de baan reed. 

'Het is nog heel onduidelijk wat de precieze oorzaak is', zegt woordvoerder Werner Boden van politie Neteland.

'Vermoedelijk is de man onwel geworden. Daar hebben we op dit moment nog geen antwoord op.  Het bandenspoor geeft aan dat de motorrijder rechtdoor van de baan afweek.  De zoon, die voor zijn vader reed, bleef ongedeerd.

Het parket is op de hoogte gebracht, maar dat heeft de plaats van het drama vrijgegeven, omdat er geen andere partij bij het ongeval betrokken was. De zoon heeft zelf z'n familie verwittigd.

Onze mensen van slachtofferbejegening hebben hen op de plaats van het drama opgevangen.'   (pol)  Foto's Peter Vanderveken/ Nnieuws.