Voor Michael Goolaerts, ploegmaat van Wout van Aert (Verandas Willems-Crelan), is Parijs-Roubaix dramatisch geëindigd. De 23-jarige renner uit Hallaar kwam lelijk ten val op één van de eerste kasseistroken van de wedstrijd en bleef onrustwekkend lang liggen. 

Hij werd met de medi-heli naar het ziekenhuis overgevlogen.

Update 23.15u :

De wielerwereld is in rouw: Michael Goolaerts is na zijn hartstilstand en val in Parijs-Roubaix overleden in het ziekenhuis van Rijsel. Dat heeft zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan bekendgemaakt.

Michael Goolaerts kwam zondag op de tweede kasseistrook van Parijs-Roubaix ten val. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en met de helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Rijsel. Daar is hij vanavond overleden.

"Met enorme verslagenheid melden wij het overlijden van onze renner en vriend Michael Goolaerts", klinkt het in een communiqué. "Hij overleed zondagavond 8 april omstreeks 22u40 in het ziekenhuis in Rijsel in het bijzijn van zijn familie en geliefden, naar wie onze gedachten van medeleven momenteel uitgaan."

"Er zal voorlopig geen verdere communicatie volgen. We willen nu de nabestaanden van Michael de ruimte geven om dit tragische verlies te verwerken."

Foto's © Peter De Voecht/Photo News / NNieuws.