VC Herentals-speler Simon Verdonck is na de allerbeste zorgen in het UZA Edegem zondagnamiddag overleden (23).  (Update zondag 17u).

Het relaas van zaterdagavond :

Na 8 minuten spelen tijdens de zaterdagavondwedstrijd Antonia-VC Herentals stuikte de 23-jarige VC-speler Simon Verdonck in elkaar. Oorzaak: hartfalen. Het jong voetbaltalent uit Westerlo werd nog een uur ter plaatse door de MUG gereanimeerd.  Hij werd in kritieke toestand naar het UZA Edegem gebracht.

Ref Gunther Mathijssen laste meteen de wedstrijd af.

De club liet ondertussen weten dat de speler in een kunstmatige coma ligt op de afdeling Intensive Care. 

Jan Deckers pr-VC : 'Onze club is diep geschokt. Simon is een heel positieve voorstopper die zich iedere match bewijst.  Hij pakt haast geen geel, en trekt het hele team mee op sleeptouw. Het wordt samen met de familie bang afwachten'.

Bestuur, spelers en supporters van beide clubs waren gisteravond op het voetbalterrein van Antonia bijzonder onder de indruk van het voorval.

Zondagvoormiddag kwamen de spelers en bestuur van VC Herentals opnieuw bij elkaar. Daarbij werd getracht het voorval met collega Verdonck een plaats te geven.

We hadden meteen door dat het er niet goed uitzag. Hij bleef wel ademen maar zijn bloeddruk viel steeds weg en zijn hartritme was verstoord. Ik had de indruk dat hij wel nog vaak bij bewustzijn was. Na 50 minuten reanimeren besloten de hulpdiensten om hem over te brengen naar het universitair ziekenhuis in Edegem. Zijn ouders en één van zijn medespelers reisden met de ziekenwagen mee.'

De spelers en de entourage van VC Herentals werden kort na het voorval psychologisch bijgestaan. Tijdens een korte praatsessie die werd opgezet in de lokalen van Antonia kon iedereen even zijn hart luchten. 'We waren allemaal uit ons lood geslagen en konden het nog steeds niet geloven. Dit groepsgesprek was echt wel nodig', weet VC-pr Jan Deckers. 'Simon was één van onze sterkhouders. Een maand geleden kwam hij nog zeer goed uit onze fysieke testen. Hij had geen medisch verleden en voelde zich prima. Hij kwam 3 jaar geleden van Heist naar onze club en bloeide hier helemaal open. Hij werd een allround verdediger met de perfecte mentaliteit.'

Ook clubvoorzitter Tony De Busser is aangeslagen. 'Voor onze club is voetbal momenteel bijzaak. Het is een detail als je ziet wat er gebeurd is. Onze gedachten zijn nu bij Simon en zijn familie. Hij was een fantastische kerel die erg goed in de groep lag. Hij was door iedereen bijzonder graag gezien.'

De NNieuws-redactie en de N-lezers bieden de familie en VC Herentals hun innige deelneming aan.

Sporten en hartproblemen

Vorig jaar overleden ook kort na elkaar twee jonge voetballers door hartproblemen. De 23-jarige Tim Nicot van Beerschot-Wilrijk werd tijdens een toernooi met vrienden getroffen door hartproblemen en overleed in het ziekenhuis. De 24-jarige Grégory Mertens zakte in elkaar tijdens een duel met de beloftenploeg van Lokeren.

Foto archief NNieuws.