U bent hier

Drama in Turnhout : gasexplosie, één slachtoffer bevrijd, contact met vrouw onder het puin, nog verschillende vermisten - extra foto's UPDATE (1)

Kempen regio | Turnhout regio
31.12.2021 - 08.40u
Door: Herman Gezelle

In Turnhout is vanmorgen rond 08.15u een flatgebouw aan de Boerenkrijglaan met 4 verdiepingen deels ingestort na een explosie, wellicht een gasontploffing.

Eén persoon is intussen levend vanonder het puin gehaald en de hulpdiensten hebben contact met iemand die nog onder het puin zit, maar niet gewond is. Terwijl enkele vermisten zich hebben gemeld, wordt nog volop gezocht naar andere vermiste personen.

De stad heeft een infolijn geopend waarop alle betrokkenen terecht kunnen met hun vragen: 014/40.96.66.

De klap was enorm, getuigen buurtbewoners, en de schade is heel groot.

Door de kracht van de ontploffing is een groot gedeelte van de voor- en achtergevel weggeblazen en zijn de verdiepingen ingestort.

In het verwoeste deel van het gebouw woonden 10 mensen, laat de politie weten. Eén slachtoffer is intussen naar het ziekenhuis gebracht.

Ook hebben de hulpdiensten contact met iemand die nog onder het puin zit, maar niet gewond is, zegt VRT NWS-verslaggever Marjan Temmerman, die ter plaatse is. "Met die persoon is goed contact. Maar iemand vanonder dat puin halen is heel gevaarlijk en moeilijk werk, want er is nog altijd instortingsgevaar."

Verschillende anderen zijn nog vermist. Maar hoeveel is nog onduidelijk. Aanvankelijk was er sprake van acht vermisten, maar dat is intussen geëvolueerd, zegt politie regio Turnhout.

Oorzaak nog onbekend

Sociale huisvestingsmaatschappij De Ark is eigenaar van het gebouw, maar laat in een mededeling weten ook de oorzaak van de explosie niet te kennen. 'Het gebouw is volledig gerenoveerd'.

Steunbeteugingen

Heel wat politici betuigen op sociale media alvast hun medeleven met de slachtoffers. O.m. minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), MR-voorzitter Georges Louis-Bouchez, Vlaams parlementslid en Turnhoutenaar Hannes Anaf (Vooruit) en vice-premier Petra De Sutter (Groen) steken slachtoffers en hulpdiensten een hart onder riem.

Als gevolg van de explosie vraagt politie Regio Turnhout om de omgeving van de Boerenkrijglaan en de Steenweg op Gierle in Turnhout te vermijden en plaats te maken voor de hulpdiensten. Volg de UPDATES - - VRTNWS en eigen berichtgeving.

Foto's en vid:  Peter Vanderveken/NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto