U bent hier

Dreigend tekort aan vakantieplaatsen op Kempense campings

Kempen regio
15.09.2020 - 10.59u
Door: Mark Jaspers

De Kempense camping zien hun reservatielijnen voor het najaar snel vollopen. "Een topjaar kan het na de lockdown niet meer worden", zegt voorzitter Kris Quaghebeur van de vzw Kempen Campings.

"De vraag naar vrije plaatsen is op dit moment overweldigend. Sommige campings overwegen al nieuwe investeringen voor het seizoen 2021."

De verplichte sluiting tot begin juni was ook voor de Kempense campinguitbaters een economische catastrofe. "Maar 2020 lijkt voor ons dan toch ook positief nieuws te brengen", zegt Vic Van Eyck van Campin Houtum in Kasterlee.

"De vele troeven van het binnenlands toerisme zijn door de COVID-19 crisis in een stroomversnelling geraakt. Het campingbezoek was al jaren licht stijgend, maar sinds de heropening in 2020 is er een enorme push omhoog.

De vele investeringen in vanglamping, tiny houses, natuurbeleving en moderne infrastructuur werpen duidelijk hun vruchten af.

De campinguitbaters zien landgenoten uit alle windstreken die voor een korte of lange tijd de Kempen kiezen. "En of ze nu van dichtbij of veraf komen, we horen vaak dezelfde conclusies als de mensen tevreden vertrekken", weet Jean-Paul Kerssemeekers van Camping De Schuur in Noorderwijk.

"Eerst en vooral is er lof voor het familiale karakter van onze campings. De mensen voelen zich geen nummer en merken dat ze op alle vragen een antwoord krijgen. Maar ook de reistijden en het plezier voor de kinderenblijken doorslaggevende argumenten."

Het succes trekt zich door in de vele formules die de campings aanbieden. "De vraag naar jaarplaatsen is bijvoorbeeld enorm gestegen", vertelt Nicolaas Laureys van Molenzijdse Heide Kampeerverblijfpark in Merksplas .

"Hierdoor dreigt er zelfs een tekort. Veel klanten zien de grote voordelen om korte vakanties in het voor- of najaar te kunnen combineren met hun hoofdvakantie in hun eigen verblijf op een Kempens terrein. Ruimte, rust , groen en korte reistijden zijn, samen met het grote comfort en de betaalbaarheid, essentiële troeven geworden. Sommige collega's hebben zelfs al uitbreidingsplannen, ondanks de Corona onzekerheden."

"Dit is ook goed nieuws voor veel anderen ondernemers", besluit de voorzitter. "Want onze bezoekers gaan bij de lokale kruidenier, de slager of de bakker en ze gaan ook graag genieten bij de plaatselijke horeca.

Wij delen dit goede nieuws over de populariteit van de sector graag met het grote publiek. Want ook steeds meer Kempenaars kiezen er voor om heel dichtbij wat vakantie te proeven. Het kamperen herontdekken kan je echt heel kortbij."

Contactgegevens

- www.kempencampings.be

- Camping Houtum, Houtum 39, 2460 Kasterlee. Uitbater: Vic Van Eyck (0477 56 11 58 –vic@campinghoutum.be)

- Domein De Schuur, Pastoorsbos 35, 2200 Herentals. Uitbater: Jean-Paul Kerssemeekers 0477 33 82 13 (0477 33 82 13 – campingdeschuur@gmail.com)

- Molenzijdse Heide Kampeerverblijfpark, Veldenbergstraat 97, 2330 Merksplas. Uitbater Nicolaas Laureys (014 63 39 29)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto