Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drie Kempense politiezones controleren 795 scholieren in treinstations op wapen- en drugsbezit : 2 leerlingen met drugs, 1 met wapen, 55 zwartrijders

Foto politie Neteland

Op woensdagmorgen vond er in de PZ Geel-Laakdal-Meerhout,  PZ Balen-Dessel-Mol en PZ Neteland een gecoördineerde actie plaats. In totaal controleerden 85 politiemedewerkers 795 scholieren op drugsbezit en verboden wapens in de treinstations.

De drie Kempense politiezones bundelen de krachten om op hetzelfde tijdstip, net vóór schooltijd, een grootschalige controle te doen in hun treinstations. Zo willen ze het signaal geven dat geweld, druggebruik en intimidatie niet getolereerd worden.

 

Vier processen-verbaal

In Geel controleerde de politie 448 jongeren. Daar werd één pv voor drugsbezit en één pv voor een opgedreven brommer opgesteld. De bromfiets werd in beslaggenomen.

In Herentals controleerde PZ Neteland 248 jongeren. Ook hier betrapte de politie iemand op   drugsbezit. Verder had één jongere een verboden wapen bij.

In Mol waren de controles bij 99 jongeren allemaal negatief.

De politiezones werden ondersteund door drugshonden van de federale politie.

Controle lijnbussen

In Geel werden op hetzelfde moment ook 15 lijnbussen gecontroleerd. 755 reizigers moesten een geldig vervoersbewijs tonen aan controleurs van De Lijn. 55 personen konden dit niet en kregen een boete. (pol)

Foto politie Neteland

Deel dit artikel