Drie mannen met Iraakse roots zitten in de cel op verdenking van mensensmokkel. Ze werden vorige week opgepakt in Arendonk. De raadkamer in Antwerpen heeft hun aanhouding dinsdag bevestigd. Dat meldt het parket van Antwerpen.

De politie hield donderdagavond toezicht aan enkele parkings in het kader van een gerechtelijk onderzoek en kon in Arendonk een bestelwagen onderscheppen die tijdens het gevoerde onderzoek in beeld was gekomen. In de bestelwagen zaten drie mannen van 21, 25 en 26 met Iraakse roots.

"Het trio werd aangehouden wegens mensenhandel in vereniging waarbij het leven van de meerder- en minderjarige slachtoffers opzettelijk of door grove nalatigheid in gevaar wordt gebracht", zegt het parket.

Het parket vorderde begin september een onderzoeksrechter voor feiten van mensensmokkel in vereniging. "Een organisatie zou transmigranten vanuit het noorden van Frankrijk vervoeren naar de snelwegparkings van Mol-Postel en Vorselaar langs de E34.

Daar zouden de transmigranten zich dan proberen verstoppen in laadruimtes van vrachtwagens. De slachtoffers, waaronder zeer jonge kinderen, bevinden zich vaak in een precaire situatie", aldus het parket.
Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt voortgezet. (Belga)