U bent hier

Drie mannen verdacht van reeks inbraken bij filialen van Renmans

Heist op den Berg | Kempen regio
08.11.2019 - 13.50u
Door: Mark Jaspers

Na een inbraak in Aalst zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie mannen van Albanese afkomst opgepakt en vervolgens in Mechelen voorgeleid voor een hele reeks inbraken in vestigingen van beenhouwerij Renmans in het hele land. Dat meldt het Antwerpse parket. De feiten speelden zich af sinds 11 september, toen het filiaal van Renmans in Heist-op-den-Berg werd getroffen.

De inbrekersbende hanteerde telkens dezelfde methode. Na sluitingstijd braken ze in via de zij- of achterkant van het gebouw, braken daar de automaat open en gingen op zoek naar geld of vleeswaren. Soms bleken de daders zelfs ter plaatse te hebben gegeten van hun buit.

Na de inbraak in Heist-op-den-Berg en soortgelijke feiten in Boom, Sint-Katelijne-Waver en Malle werd het onderzoek gebundeld bij de federale gerechtelijke politie van Antwerpen. Wat later konden de feiten ook nog gelinkt worden aan inbraken in Bertem, Gerpinnes, Montigny-le-Tileul, Mol, Scherpenheuvel-Zichem, Tremelo, Wachtebeke en Lier in september en oktober.

Nu zitten drie mannen van 37 tot 41 jaar oud in de cel na een nieuwe inbraak in Aalst. De onderzoeksrechter in Mechelen heeft hen aangehouden. Ze komen in aanmerking voor 30 inbraken. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto