In het Land van Playsantiën (toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Zoersel, Zandhoven, Malle, Ranst en Lille) kan je terecht voor overheerlijke culinaire fietstochten.

Er zijn drie mogelijke routes, waarbij je in vier verschillende horecazaken stopt om iets te eten, te beginnen met een kleine ontvangst, en vervolgens een voor-, hoofd- en nagerecht. Totaalprijs voor deelname bedraagt 35,00 EUR per persoon (drank niet inbegrepen).

De eerste route gaat langs Zandhoven (35 km), de tweede door Lille (52 km) en de laatste door Malle – Zoersel - Oelegem (43 km).

Deelnemen aan deze culinaire fietstochten kan tot en met 30 september. Reserveren is verplicht en kan via 03 310 05 14, via www.landvanplaysantien.be of via info@landvanplaysantien.be. Na de reservatie ontvang je vouchers die je bij de deelnemende horecazaken kan inruilen voor een overheerlijk gerecht.

Wat eet je onderweg?

Route 1: Zandhoven – 35 km
Koffie of thee met een croissant een stuk fruit bij Het Koffieboontje
Scampi diabolo, scampi lookroom of scampi Hof van Eisterlee bij het Hof van Eisterlee. Salade met gegrilde bierkaas of stoofpotje "De Proeverij" bij De Proeverij
Tiramisu "De Proeverij" bij De Proeverij

Route 2: Lille – 52 km
Mini koffiekoekje en belegd broodje met koffie of thee bij B&B Stillant
Dagsoep, breekbrood met Camembert, nacho's of garnaal- of kaaskroketje op slabedje bij The New Challenge. Stoofpotje van kippenblokjes met worteltjes, spekjes en Luikse stroop bereid met Gageleer en geserveerd met gemengd slaatje en frieten of kroketten bij De Brouwketel. Bieramisu, met een ode aan Tipsy (het dorpsbier) bij B&B Stillant

Route 3: Malle – Zoersel – Oelegem – 43 km
Koffie met croissant bij Taeymans Espressobar
Slaatje scampi of kip met zachte currydressing bij De Lindeloo
Versneden steak van blonde d'Aquitaine Robespierre of ravioli van ricotta en spinazie met romige tomatensaus bij In de wandeling. Moelleux met ijs bij De Chocolaterie

Praktisch:
• Deelnemen aan de culinaire fietstochten kan tot en met 30 september 2018.
• Reserveren is verplicht.
• Dranken zijn niet inbegrepen en reken je ter plaatse af.
• Vertrekken kan tussen 09.30 en 12.00 uur.
• Je ontvangt een boekje met route en kaartje. Hierin bevinden zich vier vouchers die recht geven op een kleine starter, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.
• Je kan de vouchers enkel omruilen in de deelnemende horecazaak, afhankelijk van de gekozen route.
• De 4 vouchers zijn enkel geldig op de dag van deelname .
• Reserveren doe je via 03 310 05 14, via www.landvanplaysantien.be of via info@landvanplaysantien.be
• Kostprijs: 35,00 EUR

Alle informatie over de culinaire fietstochten kan je terugvinden op www.landvanplaysantien.be. Je kan ook steeds meer informatie verkrijgen via 03 310 05 14 of via info@landvanplaysantien.be.