U bent hier

Drie Voka-Kamers van Koophandel gaan alliantie aan

Provincie Antwerpen
25.06.2016 - 09.33u
Door: Hans Vertommen

De drie Voka - Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen tekenden op het Turnhoutse bedrijf Soudal, een alliantie-akkoord. Doel van dit akkoord is de creatie van toegevoegde waarde voor de leden. De Kamers gaan hechter samenwerken en elkaar versterken ten voordele van de 5.600 ledenbedrijven die lid zijn van deze organisaties.

Krachten bundelen

 De Kamers bundelen de krachten op vlak van dienstverlening, belangenbehartiging, netwerking en communicatie. ‘In een alliantie staat het elkaar versterken en de creatie van meerwaarde voor de leden voorop, zegt Ronny van Broekhoeven, voorzitter van Voka-KvK Kempen.

‘We alliëren met behoud van onze zelfstandigheid. Dit betekent elke Kamer haar lokale autonomie behoudt met respect voor de betrokkenheid van de leden en slagvaardigheid in de eigen regio’. ‘In eerste instantie hebben we een aantal terreinen afgebakend in dewelke de verschillende Kamers vandaag het sterkst staan.

Expertise

De expertise die op deze terreinen is opgebouwd, stellen we ten dienste van elkaar. Voka – Kamer van Koophandel Kempen trekt voor de leden van de alliantie innovatie en energie. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland focust zich op internationaal ondernemen, starters en snelle groei. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen sluit het rijtje met duurzaam ondernemen en familiebedrijven als competenties’, licht Ronny Van Broekhoven toe.

Deze zogenaamde competentiecentra worden de volgende jaren verder uitgebouwd en verankerd. ‘Op korte termijn halen onze 5.600 leden voordeel uit de bredere waaier aan diensten en een groter aantal actiepunten die wij meenemen bij de verdediging van de belangen.

Elke Kamer heeft eigen accenten gelegd in bepaalde diensten en lobbydossiers. Zo zijn de internationale missies van de Antwerps-Wase Kamer een waardevolle poort naar de wereld voor ieder van ons, stelt de Kamer Mechelen zijn expertise inzake duurzaam ondernemen open voor iedereen en inspireert Voka – Kempen alle leden dankzij het innovatieforum op 5 oktober aanstaande.’

Deze ondertekening is de eerste steenlegging van een verdere samenwerking die gaandeweg wordt geëvalueerd en bijgestuurd de komende drie jaar.

‘De drie Kamers van Koophandel hebben in eerste instantie duidelijk gekozen voor een alliantie. De hoofddoelstelling is en blijft meer toegevoegde waarde creëren voor onze leden en hier gaan we met de drie kamers heel hard aan samenwerken ’, besluit Ronny Van Broekhoven.

imageMeer nieuws

Bleckmann zet alle zeilen bij op Black Friday

Grobbendonk | Neteland 22.11.2017 - 21.58u

Volvo XC40 : productie 'Made in Belgium' officieel gestart in Gent

Volvo XC40 : productie 'Made in Belgium' officieel gestart in Gent
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.11.2017 - 18.09u

2 rijstroken op Antwerpse ring blijven ook tijdens avondspits nog dicht

2 rijstroken op Antwerpse ring blijven ook tijdens avondspits nog dicht
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.11.2017 - 17.20u

Lille informeert inwoners rond huren

Lille | Neteland 22.11.2017 - 17.19u

HC ARTEMIS Herentals hockeyt voor To Walk Again

HC ARTEMIS Herentals hockeyt voor To Walk Again
Herentals | Kempen regio | Neteland 22.11.2017 - 12.46u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 22.11.2017 - 09.55u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto