Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drie weken herstellingswerken aan rotonde op- en afrittencomplex Beerse-Gierle (22) van E34

Vanaf maandag 5 december voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan de rotonde van de Beersebaan (N132) met de Vosselaarseweg en de Strandweg in Lille.

De rotonde sluit ook aan op de op- en afrit richting Antwerpen van het complex Beerse-Gierle (22) van de E34. De werken zullen vermoedelijk drie weken duren. Ter hoogte van de werfzone wordt één rijstrook ingenomen. De hinder voor het verkeer blijft beperkt, want de rotonde en alle aansluitingen blijven steeds open.

Aan de rotonde van de Beersebaan is schade vastgesteld aan de zogenaamde rammelstrook. Dat is de verharde strook in printbeton die zich situeert tussen de bermbeveiliging en de rijweg langs de binnenkant van de rotonde.

Aan een gedeelte van die rammelstrook zijn scheuren vastgesteld. Vermoedelijk is de schade het gevolg van uitspoelingen onder de rotonde. Om de oorzaak verder te kunnen onderzoeken en vervolgens de nodige herstellingswerken te kunnen bepalen en uitvoeren, moet AWV de rammelstrook plaatselijk opbreken.  

Beperkte hinder vanaf 5 december
De werken starten vanaf maandag 5 december 2022 en zullen naar schatting drie weken duren. Dat is echter afhankelijk van de situatie en de precieze schade die wordt vastgesteld tijdens de werken. Ter hoogte van de werfzone wordt de binnenste rijstrook op de rotonde afgesloten. Het verkeer kan steeds blijven passeren.

De rotonde blijft tijdens de werkzaamheden open en AWV moet geen aantakkingen afsluiten. Het op- en afrittencomplex Beerse-Gierle van de E34 blijft dus ook steeds volledig bereikbaar. De fietstunnel onder de rotonde wordt gedeeltelijk afgezet voor de veiligheid, maar blijft ook bruikbaar voor fietsers. De voetgangerstunnel ten noorden van het rondpunt blijft toegankelijk.

Begin volgend jaar zullen aan de noordkant van de rotonde ook herstellingswerken nodig zijn. Meer informatie daarover volgt na de eerste werken in december. Vermoedelijk zal de rotonde dan een volledige dag afgesloten moeten worden. 

Meer info
De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/lille.

Strandweg, Lille, België

Deel dit artikel