15 jaar Olivia Fund - feest op 1 februari : al 15 jaar lang slaat het Olivia Fund een brug tussen vernieuwend kankeronderzoek en patiënten, met extra aandacht voor zieke kinderen. In die tijd is het fonds uitgegroeid tot een gevestigde waarde, die jonge patiëntjes betere overlevingskansen geeft.

Dat vieren ze op maandag 1 februari met een groots galaconcert in de Bozar en een frisse start, waarbij ieder vol vertrouwen naar de toekomst kijken. 

Galaconcert
Naar aanleiding van de 15e verjaardag organiseren ze een speciaal benefietconcert ten voordele van het Olivia Fund. De organisatoren zijn bijzonder trots dat HKH Prinses Astrid van België de lustrumeditie van  feestelijke galaconcert zal bijwonen. Dit vindt plaats op maandag 1 februari om 20 uur in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

Ilse De Reze, mama van Olivia en voorzitter van het fonds, zal voor aanvang van het concert haar prioriteiten en de toekomstplannen van het Olivia Fund toelichten.

Op naar de toekomst
Ilse De Reze : 'Het Olivia Fund kijkt vol vertrouwen en met een nieuwe dynamiek uit naar de uitdagingen en kansen in de toekomst. Meer dan ooit blijven we ijveren voor meer aandacht voor kinderkanker in de wetenschappelijke en medische wereld. We willen de brug tussen patiënten en onderzoek verder versterken en nog korter maken.

Daarnaast wenst het fonds het toepassingsgebied van immunotherapie uit te breiden naar andere vormen van kanker, en streven we naar een betere samenwerking tussen de verschillende centra voor kinderoncologie in België.'

Frisse start, nieuwe look
'Bij onze 15e verjaardag en onze nieuwe toekomstplannen horen een opgefriste look en een nieuwe website. U kunt het nieuwe logo van het Olivia Fund ontdekken op de introductie voor aanvang van het galaconcert in Brussel. Surf zeker ook eens naar www.olivia.be.

Over het Olivia Fund
'Olivia was tweeënhalf toen ze aan een hersentumor bezweek. Dàt mocht geen enkel kind meer overkomen, vonden haar ouders Ilse De Reze en Eddy Hendrickx. Ze richtten het Olivia Fund op, dat nu al 15 jaar vernieuwend kankeronderzoek steunt.

Met één doel: betere behandelingen ontwikkelen en meer overlevingskansen bieden aan jonge en volwassen patiënten. Het Olivia Fund kiest vooral wetenschappelijke projecten, waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat, maar die voor patiënten – en vooral voor kinderen – een groot verschil kunnen betekenen.'