U bent hier

Drinken en rijden? Niet grappig

Geel
08.08.2014 - 14.21u
Door: Herman Gezelle

Met deze slogan startte begin juni de zomereditie van de Bob-campagne.  Deze campagne richt zich op personen die terugkeren van barbecues, feestjes, terrasje, … en speelt in op de sociale afkeuring van drinken en rijden. Hierbij benadrukt ze het belang van een veilige thuiskomst door vooraf de terugrit al te organiseren.

Tot nu toe betrapten de politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout 48 bestuurders die teveel gedronken hadden. De campagne loopt nog tot 1 september.

Kleinschalige acties

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout koos voor dagelijkse kleinschalige acties. Hierdoor mag je op elke dag, op elk uur, over heel de zone een alcoholcontrole verwachten. En is de pakkans groot. De politiecontroles kunnen zowel overdag, in de vooravond of ’s nachts plaatsvinden. Ook het rijden onder invloed van andere stoffen dan alcohol bijvoorbeeld drugs en het correct gebruik van de gordel en kinderzitjes krijgen tijdens deze campagne extra aandacht.

Resultaten

Er werden 2 503 bestuurders gecontroleerd. 98 procent van hen legde een negatieve alcoholtest af. 15 chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. 33 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.  

Win een barbecue

Het BIVV werkt voor deze campagne met sympathieke bekendheden. Je ziet hen op borden langs de wegen, hoort hen op de radio, … Op www.ikbob.be vind je alles over de campagne. Je kan er ook getuigenissen en filmpjes over dit thema bekijken of zelfs een barbecue voor acht personen winnen door mee te doen aan de wedstrijd.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto