U bent hier

Drisag Herentals : 'Milieuvriendelijk kantoormeubilair uit gerecycleerd vilt'

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
28.01.2021 - 21.57u
Door: Lex Verellen

Drisag uit Herentals hecht veel belang aan duurzaamheid. Ze willen op elk gebied hun ecologische voetafdruk beperken van productie tot levering. Daarom investeerde Drisag vorig jaar in een uitbreiding voor hun snijmachine. Sindsdien verwerken ze gerecycleerd vilt in diverse interieurconcepten met groot succes.

Gerecycleerd vilt: een groot succes

Sinds januari 2020 beschikt Drisag over de mogelijkheid om vilt te verwerken. Wat startte met een uitbreiding van 4 producten loopt nu al op tot een tiental producten met evenveel variaties. Momenteel beschikt Drisag over akoestische wanden, accessoires tot zelfs verlichting vervaardigd uit gerecycleerd vilt.

Het milieubewuste materiaal is veelzijdig en makkelijk te personaliseren. Zo maakte Drisag reeds heel wat logo's of patronen op vraag van diverse klanten zoals de Koninklijke Nederlandse Munt en het Fintro kantoor te Herentals.

Aangenaam voor ogen, oren en de omgeving

De vilten panelen die Drisag gebruikt, hebben veel voordelen. Maar het belangrijkste is dat ze 100% recycleerbaar zijn en voor minstens 50% uit gerecycleerde drinkflessen bestaan. Zo draagt Drisag zijn steentje bij en verkleinen ze het afvalprobleem in de oceaan.

Bovendien zijn deze panelen poreus. Hierdoor verbeteren ze de akoestiek in elke ruimte. Door te kiezen voor circulaire keuzes zoals recyclage en nieuwe milieuvriendelijke manieren van produceren, vergroot Drisag iedere keer opnieuw de bijdrage aan een beter milieu.

Vilten oplossingen in eigen showroom te Herentals

De levende showroom is net enkel levend omdat er aan elke werkplek gewerkt wordt. Maar ook omdat ze gaande weg evolueert met de nieuwste trends. Zo vonden meer en meer vilten producten hun weg naar de werkplekken van Drisag.

Kastdeuren werden afgewerkt met vilten panelen. Hangende vilten panelen vormen een afscheiding voor de keuken. Maar ook verplaatsbare vilten scheidingswanden vonden hun intrede als zonnewering en akoestische meerwaarde.

Bovendien heeft niet elke werknemer nog een ladenblok of een vast bureau, daarvoor gebruikt Drisag handige vilten kratjes. Maar ook de klok boven de receptie is een vilten exemplaar.

Elke showroombezoeker is onder de indruk van de veelzijdigheid en de unieke eigenschappen van de gerecycleerde vilten oplossingen.

Toepassingen zijn eindeloos

Dankzij de grote verscheidenheid aan producten en kleuren kunnen de vilten panelen gebruikt worden in elke omgeving: van kantoorruimtes en hotels tot openbare gebouwen, klaslokalen en restaurants.

Naast de wand en het plafond, zijn de panelen ook bruikbaar als scheidingsscherm, bureauscherm of als baffle. Door voor deze producten te kiezen, ruim je samen met Drisag de oceaan op.'

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto