U bent hier

Drisag pakt uit met een circulaire wachtbank, Will

Herentals
11.02.2021 - 22.25u
Door: Lex Verellen

Circulariteit, een begrip dat vandaag de dag steeds belangrijker wordt. Ook bij Drisag staat circulariteit met hoge prioriteit onderschreven in hun vissie en missie. Hoe producten slimmer opbouwen en materialen hergebruiken?

Het antwoord bij Drisag; de Will wachtbank. Hierbij vormt Drisag oude tafels om tot circulaire wachtbanken. Maar hoe doet Drisag dat nu precies?

Van tafel tot bank

Bij de ontwerpafdeling van Drisag hechten ze enorm veel belang aan circulariteit en de flexibiliteit van hun producten. Hierdoor herbekijken de ontwerpers geregeld de opbouw van de producten. Prio, het uitgebreide gamma aan tafels werd als eerste bekeken.

Waarom nu juist het gamma van Prio?

Het is het best verkochte gamma in de categorie tafels. Dit zorgt voor heel wat recuperatiemogelijkheden bij vervanging van eerder geleverde tafels.

Doordat Drisag hun wachtbanken op een speciale manier stoffeert, zetten ze hun grootste troef nog eens extra in de kijker, Belgisch handwerk. De volledige Belgische productie en het recuperatiemateriaal van de tafels maakt hun wachtbank duurzaam en circulair.

Waarom kiezen voor circulariteit?

Maar waarom een circulair product kopen? Welke voordelen levert een circulair product jou op? Circulaire producten zijn slimmer opgebouwd, onderdelen worden hergebruikt waardoor er minder nieuwe grondstoffen gebruikt worden.

Oude producten worden hergebruikt of nieuw leven in geblazen. Minder grondstoffenverbruik zorgt ook voor minder afval. Kortom met circulaire producten draag je jouw steentje bij aan het milieu en de samenleving.

"Dé Will bestaat uit een zitgedeelte dat gemaakt wordt uit een half bureaublad van een Prio tafel. Dit zitgedeelte stofferen we zorgvuldig in onze productieafdeling. Hieronder wordt een metalen frame bevestigd, deze is eveneens afkomstig van de tafels uit het Prio gamma. Als laatste worden er nog 4 bijpassende pootjes toegevoegd. En voilà onze wachtbank Will is geboren" Niek Renders (CEO Drisag)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto