Politie Neteland heeft vrijdagnacht rond 00.10u in de Zandstraat in Herentals een 40-jarige man gearresteerd voor weerspannigheid en het spuwen naar agenten.

'De onderzoeksrechter in Turnhout heeft de dader aangehouden en onder elektronisch toezicht geplaatst', zegt politie Neteland.

Een politieploeg kwam de man oppakken omdat die met z'n voertuig overdreven in bochten aan het slippen was en daarbij andere auto's en een verkeersbord had beschadigd.

Bij z'n arrestatie was hij weerspannig en spuwde hij naar onze politie-agenten.

Het parket Antwerpen heeft de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Die heeft de man aangehouden en onder elektronisch toezicht geplaatst.

Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.'  (pol)  Foto Nnieuws.

UPDATE 13/5 - 11.46u

Aanhouding en elektronisch toezicht voor spuwer

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding van een 40-jarige Herentalsenaar onder elektronisch toezicht bevestigd. Politie Neteland pakte hem vrijdag op voor weerspannigheid en voor het spuwen naar inspecteurs. De politie werd die avond opgeroepen omdat de 40-jarige met zijn auto aan het 'driften' was in de Zandstraat en daarbij andere auto’s en een verkeersbord had beschadigd. Toen hij gearresteerd werd voor dronkenschap, reageerde hij weerspannig en spuwde hij. (pol)