"Een 36-jarige man reed zondagavond omstreeks 19:15 uur op de Averbodesesteenweg te Blauberg tegen een boom. De jongeman uit Tessenderlo werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis te Diest. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol. De ademanalyse wees uit dat hij een alcoholconcentratie had van 1,64 mg/l uitgeademde alveolaire lucht.

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De jongeman zal zich later voor de politierechter mogen verantwoorden. Hij riskeert een verval van het recht tot sturen samen met een geldboete tussen 200 en 2000 euro te vermenigvuldigen met zes. Deze straf staat los van de kosten van de rechtspleging en de bijdrage aan het slachtofferfonds. Indien de rechter het verval uitspreekt kan dat afhankelijk gesteld worden van psychologische, medische en praktische testen.

Gelukkig raakte de bestuurder enkel lichtgewond en waren geen andere personen (passagiers of andere weggebruikers) in het ongeval betrokken. Drinken en rijden gaan nooit samen.

Wij vragen bestuurders om mee te helpen het verkeer verkeersveiliger te maken en daarom met zichzelf te beginnen ...... http://www.ikbob.be.

Snelheid en alcohol kunnen doden."

Cris Wandelseck

HCP - Korpschef