U bent hier

Droogte van zomer 2018 erkend als landbouwramp, boeren kunnen schadevergoeding krijgen

Kempen regio | Vlaanderen
26.10.2018 - 12.02u
Door: Herman Gezelle

De Vlaamse regering heeft beslist om de droogte van 2 juni tot 6 augustus 2018 als landbouwramp te erkennen. Dat heeft Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) bekendgemaakt.

De Vlaamse regering baseert zich voor haar beslissing op gegevens van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI), dat heeft vastgesteld dat er tusen 2 juni en 6 augustus uitzonderlijk weinig neerslag was in heel Vlaanderen.

Op basis van zo'n 12.000 schadegevallen die de steden en gemeenten hebben gerapporteerd, stelt de Vlaamse regering voor om een aantal gewassen en aanplantingen in aanmerking te laten komen voor een schadevergoeding: groenten, akkerbouwgewassen, nijverheidsgewassen, voedergewassen, fruitteelt, sierteelt en boomkweek. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto