U bent hier

Droom moedige Rode Duivels eindigt na spannende eindfase : België treurt

Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio
05.07.2014 - 19.55u
Door: Herman Gezelle

Een vroeg doelpunt van Higuain heeft de Rode Duivels uit het WK getrapt. België was voetballend nauwelijks de mindere van Argentinië, maar kwam zelf niet tot echt uitgespeelde kansen. Enkel in de eindfase kregen de Belgen nog een paar mogelijkheden.  Heel België treurt.  Ook op de Grote Markt in Herentals (foto's) en Geel waren de 1.000-en supporters dringend toe aan een doorspoel-drankje...

Mooi WK-toernooi

Wilmots vond na de rust het tijd voor zijn miraculeuze bank. Lukaku en Mertens moesten voor drang naar voren zorgen. Het plan leek even te werken. De Rode Duivels vonden hun tweede adem en versierden zowaar enkele kansjes. Een kopbal van Fellaini scheerde de lat.

De luchtmacht zou het verschil moeten maken. Zelfs Van Buyten ging mee oorlog voeren in de spits. Lange ballen vlogen richting het doel van Romero, maar het mocht niet baten. De Rode Duivels zetten alles op alles, maar vonden geen gaatje meer.

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld, maar kunnen met opgeheven hoofd uit het toernooi. Vijf wedstrijden lang werd heel België in extase gebracht door de prestaties van onze nationale voetbaltrots.

Foto's Johan Temmerman / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto