Bij een controleactie vanmorgen in het secundair onderwijs Sint Maria Geel werden in totaal 85 leerlingen gecontroleerd op drugbezit.

De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de schooldirectie en de politie. Geen enkele van de 85 gecontroleerde leerlingen werd betrapt. Deze controles maken deel uit van het drugsbeleidsplan van de scholengemeenschap KOGEKA.

Sint Maria Geel

In het totaal werden 85 leerlingen en 9 leerkrachten van verschillende klassen gecontroleerd. Hiervoor werden drughonden ingezet om de schooltassen en kledij van de leerlingen te controleren.

Geen enkele van de 85 gecontroleerde leerlingen van de school werd betrapt op drugsbezit. Er werd ook gecontroleerd in de lockers en de toiletten van de school. Ook daar werd niets gevonden.

Drugsbeleidsplan

De secundaire scholen hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugcontroles in de scholen kunnen plaatsvinden. De actie van vandaag is gekaderd in het sensibiliserend plan en vloeit niet voort uit concrete problemen.

Ondersteuning actie

De controleactie verliep zeer vlot en nam twee lesuren in beslag. De lokale politie zette 14 medewerkers in en kreeg bijstand van 4 agenten met drughond van de Federale Politie. (pol)