'In de nacht van 12 op 13 juli controleerde een interventieploeg van politie Heist-op-den-Berg een voertuig in het centrum van Schriek', zegt Kim Bastiaens, woordvoerster politie Heist.

'Er zaten 2 personen in het voertuig, en de politieagenten merkten een derde persoon op die uit het voertuig stapte en zich in de richting van een woning begaf.

De 21-jarige man bleek in het bezit te zijn van een luchtdrukpistool en gebruikershoeveelheden hasj en cannabis. Verder onderzoek naar de bestuurder en het voertuig leidde tot de inbeslagname van 200 gram cannabis, een twee luchtdrukpistolen en 335 euro cash geld.

De wagen werd eveneens in beslag genomen. De verdachte en diens kompaan werden na voorleiding bij de Onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Op 16 augustus rond 9u werd een voertuig met 5 inzittenden gecontroleerd. Onder hen bevonden zich twee minderjarigen. Twee meerderjarigen bleken in het bezit te zijn van drugs en weegschalen.

Na huiszoeking bij de 18-jarige verdachte werd MDMA, ketamine, cannabis, 86 2C-B pillen en 3000 euro cash geld aangetroffen. Hij werd na voorleiding vrijgelaten onder voorwaarden.