U bent hier

Drugs : 4 jongeren met cannabis betrapt bij controleactie in stadspark Herentals

Herentals | Neteland | Vorselaar
04.04.2019 - 09.44u
Door: Herman Gezelle

Lokale politie Neteland hield woensdagnamiddag een controleactie op overlastjongeren op verschillende hotspots in de politiezone. De eerste controle vond plaats in het stadspark van Herentals waar een skatepark gevestigd is.

'In het stadspark werden 15 jongeren gecontroleerd waarvan er een kwart (4) cannabis op zak hadden', zegt Dirk Van Peer, commissaris woordvoerder politie Neteland.  'Zij kregen een PV wegens het bezit van verdovende middelen. Twee van hen waren minderjarig.

Nog in Herentals werd de stationsomgeving, het 'buspaleis' aan de Grote Markt en de schaatsbaan Sport Vlaanderen gecontroleerd, echter zonder resultaat.

De controle ging vervolgens verder in Vorselaar in de omgeving van het sportcentrum aan Oostakker. Daar werden een 10-tal jongeren gecontroleerd. Twee van hen waren gekend bij de politie.

Voor de actie werden 10 politiemensen ingezet.

De controles kwamen er na meldingen en vaststellingen van overlast door hangjongeren. De politie wil met de controles o.a. de problematiek van de gassnuivers aanpakken en opvolgen en plant ook in de toekomst nog dergelijke acties,' besluit commissaris Van Peer. (pol)

Foto : skatepark Herentals / archief Nnieuws.

imageMeer nieuws

Skyports, AZ Turnhout en Stad Turnhout sluiten overeenkomst voor medische transporten met drones

Turnhout regio 23.05.2019 - 09.36u reading time9min

In september start in AZ Turnhout een uniek proefproject om medische stalen en medicatie tussen de ziekenhuiscampussen te vervoeren met drones.

AZ Turnhout, Stad Turnhout en droneserviceprovider Skyports testen gezamenlijk een nieuwe logistieke dienst waarbij medische producten worden getransporteerd met drones.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto