Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drugs Kempen : 8 huiszoekingen in Westerlo, Laakdal en Herselt onderzoek drugshandel - 4 verdachten aangehouden

Drugshond - foto NNieuws

In Westerlo, Laakdal en Herselt heeft de politie 8 huiszoekingen verricht in een onderzoek naar drugshandel. De politie vond grote hoeveelheden cannabis en cocaïne en nam ook auto's, gsm's en luxegoederen zoals exclusieve schoenen in beslag.

"Bij de huiszoekingen werden 11 mensen opgepakt. Vier van hen zijn aangehouden door de onderzoeksrechter", zegt Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

"Er was ook bijstand van drugshondengeleiders van de Federale politie en van het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie.

 

11 arrestaties

Er werden in totaal 11 personen gearresteerd. Zes verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout, waarvan er vier werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Het gaat om 3 dertigers en een veertiger uit Laakdal en Westerlo. De twee andere verdachten werden vrijgelaten onder voorwaarden. 

Drie personen, waarvan één minderjarige verbleven illegaal in het land en werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Er werden heel wat goederen in beslag genomen: verdovende middelen (cocaïne en cannabis), luxegoederen (onder andere exclusieve schoenen) ter waarde van €46 000, 5 voertuigen, 10 gsm’s, bijna €4.000 cash, een handvuurwapen, twee flessen lachgas, een aantal precisieweegschaaltjes en een aantal cryptoledgers.

Het onderzoek wordt voortgezet door het rechercheteam van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout." (pol) Foto NNieuws : drugshond politie.

Drugshond - foto NNieuws

Deel dit artikel