Bij een huiszoeking in Geel Bel werd dinsdag een middelgrote actieve cannabisplantage met een 500-tal planten opgerold. Eén verdachte werd aangehouden en verschijnt voor de raadkamer.

'Agenten van onze lokale recherche werkten sinds begin juni aan een onderzoek dat deze week resulteerde in het aantreffen van een actieve cannabisplantage met 500 planten in een woning in Geel Bel', zegt Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

'Drie mannen met de Syrische nationaliteit werden ter plaatse gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor. Twee van hen mochten na verhoor beschikken.

Eén verdachte, de bewoner van het pand, werd woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden. Hij verschijnt binnenkort voor de raadkamer die over de verdere aanhouding zal beslissen.'

Horen, zien en melden

De bestrijding van drugscriminaliteit is een prioriteit in het Zonale Politieplan. Informatie van burgers is onontbeerlijk bij het verzamelen van de juiste informatie.

Zie of hoor je iets verdachts, meld dit dan direct aan de politie. Mogelijke aanwijzingen voor een drugsplantage zijn verdachte gedragingen in de buurt van leegstaande gebouwen, regelmatig korte aanwezigheid in het pand, passage van vreemde voertuigen, specifieke geur in de omgeving, ...  Bel 101.