Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drugsafval gevonden in natuurgebied in Turnhout, parket onderzoekt de zaak

Parket

Het parket in Antwerpen is een onderzoek gestart naar drugsafval dat gedumpt is in het Turnhouts Vennengebied.

Een voorbijganger merkte de grote vaten op en verwittigde de politie.

"Vooral wegblijven van dit soort situaties, want het kan gevaarlijk zijn", vertelt Kristof Aerts van het Antwerps parket.

"Een alerte burger had de politie verwittigd, toen hij deze week vlakbij de Langvenstraat enkele grote vaten in de kant van de weg zag liggen. Dat gaat om een populair natuurgebied voor onder meer wandelaars en fietsers.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen ging ter plaatse en stelde inderdaad vast dat het mogelijk om een dumping ging van afval dat afkomstig is van een drugslabo.

De drie vaten werden op een veilige manier afgevoerd en het parket Antwerpen opende een onderzoek dat door FGP gevoerd zal worden.

Ontdekte jij op een verlaten plaats vaten met chemische stoffen? Pas op! Dit kan afval van een chemisch drugslabo zijn. Geef de vindplaats anoniem door aan de politie. Een kleine tip kan volstaan om een grote zaak op te lossen.

Heb je vermoedens over een cannabisplantage, een drugslabo of dumping van chemisch drugsafval? Meld het anoniem en online via www.drugsplantageontdekt.be  (parket - foto)

Langvenstraat , Turnhout, België

Parket

Deel dit artikel