U bent hier

Drugscontrole op school Sint-Maria Geel : 3,8 gram cannabis op toilet gevonden

Geel | Kempen regio
28.09.2018 - 12.43u
Door: Herman Gezelle

Vandaag hielden politiemedewerkers een controle op drugsbezit in Sint- Maria in Geel. De actie kwam tot stand door een goede samenwerking tussen de school, het parket en de politie.

In totaal werden 88 leerlingen gecontroleerd. In geen enkele klas en op geen enkele leerling werden drugs aangetroffen. In de toiletten van de school werd 3,8 gram cannabis gevonden.

Deze controle is niet gegroeid vanuit een concreet probleem, maar maakt deel uit van het drugsbeleidsplan van de KOGEKA-scholengroep.

Drugsbeleidsplan

De scholengroep heeft samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles op de scholen kunnen plaatsvinden. De actie van vandaag kaderde in dit plan en is niet gegroeid vanuit een concreet probleem.

Ondersteuning actie

De actie verliep erg vlot en duurde van 9 tot 10 uur. De zone zette zelf 14 personeelsleden in. Bovendien was er bijstand van drie politieagenten en drugshonden van de federale politie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto