Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drugslabo in St.-Jozef-Olen ontdekt : 4 personen gearresteerd

Drugslabo
In Sint-Jozef-Olen Olen is in een voormalig bedrijfspand in de Bankloopstraat is een drugslabo ontdekt. 
 
Dinsdagavond rond 19.40u vielen speurders van de Federale gerechtelijke politie samen met politie Neteland binnen in een loods
 
Vier personen (30, 34, 44 en 58 jaar) zijn ter plaatse gearresteerd. Een 30-jarige Nederlander werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van aanmaak van verdovende middelen of psychotrope stoffen in vereniging.

Na een anonieme melding van een indringende geur en verdachte bewegingen op het online meldpunt drugsplantageontdekt.be deed de politie ook een inval in een loods op de Sluiskensweg in Meer, op enkele honderden meter van de grens met Nederland. Er werd een synthetisch drugslabo aangetroffen. Daarbij werden geen mensen gearresteerd.

Gespecialiseerde diensten, zoals CRU, brandweer en AGS zijn ter plaatse gekomen om de situaties te beveiligen en om ervoor te zorgen dat de illegale labo's op een veilige manier verder kon ontmanteld worden. (parket)

Anoniem meldpunt drugsplantageontdekt.be

'Sinds de lancering van het meldpunt in december 2021 kwamen er in totaal 453 meldingen van verdachte situaties binnen. Van dat totaal aantal meldingen bleken er na onderzoek door de politie 22 meldingen positief te zijn. Een positieve melding betekent dat de melding geleid heeft tot de ontdekking van een illegale productiesite.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be.

Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.'  Foto Federale Gerechtelijke politie.

Drugslabo ontmanteling

Drugslabo ontmanteling

Bankloopstraat , Olen, België

Drugslabo

Deel dit artikel