Een controleactie op het drugstoerisme langs de N12 tussen Tilburg en Turnhout, heeft zaterdagavond wat meer opgeleverd dan alleen maar drugs.

Politie Turnhout controleerde 17 reizigers op verschillende lijnbussen vanuit Nederland.  Ze hadden verdovende middelen bij zich.

Verder troffen ze in een auto, die ze tijdens de actie aan de kant zetten, ook een vuurwapen aan.   2 chauffeurs legden een positieve drugstest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Daarnaast werd ook een man opgepakt die geseind stond voor een bevel tot gevangenneming.

Maar misschien nog wel de meest bijzondere vangst die politie regio Turnhout zaterdagavond deed, was een gele grasparkiet. Die kwam tijdens een verhoor doodleuk één van hun voertuigen ingevlogen.

Niet dat de vogel iets te melden had, maar hij had het er blijkbaar wel naar zijn zin. Want weer wegvliegen zat er niet meer in. De politie heeft de vogel voorlopig meegenomen en zal er zich de komende dagen verder over ontfermen, tot de eigenaar zich meldt. Wie een gele grasparkiet mist, kan contact opnemen met de Politie Regio Turnhout op het gratis nummer 0800 25 101 (optie 1). (pol)  Foto NNieuws.