U bent hier

Drugstoerisme Turnhout-Tilburg : 17 reizigers betrapt, geseinde opgepakt

Turnhout regio
24.10.2021 - 00.02u
Door: Herman Gezelle

Een controleactie op het drugstoerisme langs de N12 tussen Tilburg en Turnhout, heeft zaterdagavond wat meer opgeleverd dan alleen maar drugs.

Politie Turnhout controleerde 17 reizigers op verschillende lijnbussen vanuit Nederland.  Ze hadden verdovende middelen bij zich.

Verder troffen ze in een auto, die ze tijdens de actie aan de kant zetten, ook een vuurwapen aan.   2 chauffeurs legden een positieve drugstest af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Daarnaast werd ook een man opgepakt die geseind stond voor een bevel tot gevangenneming.

Maar misschien nog wel de meest bijzondere vangst die politie regio Turnhout zaterdagavond deed, was een gele grasparkiet. Die kwam tijdens een verhoor doodleuk één van hun voertuigen ingevlogen.

Niet dat de vogel iets te melden had, maar hij had het er blijkbaar wel naar zijn zin. Want weer wegvliegen zat er niet meer in. De politie heeft de vogel voorlopig meegenomen en zal er zich de komende dagen verder over ontfermen, tot de eigenaar zich meldt. Wie een gele grasparkiet mist, kan contact opnemen met de Politie Regio Turnhout op het gratis nummer 0800 25 101 (optie 1). (pol)  Foto NNieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto