Het is vrijdag door het mooie weer en het verlengde paasweekend al heel de dag druk in de regio van Antwerpen en richting kust. Op de E19 van Breda naar de Kennedytunnel is het ook in de namiddag nog filerijden van voorbij Sint-Job, en op de E313 zijn er filegolven van Herentals-West tot aan de Antwerpse ring.

En ook op de ring tot aan de Kennedytunnel is het aanschuiven. "Dat is een typische beweging voor de vakantie-uittocht", zegt Bruyninckx.

Op de E40 naar de kust is het vrijdagnamiddag vooral nog erg druk in de omgeving van Zwijnaarde.De Brusselse binnenring is vrijdag vanaf iets na 15.00 uur een tijdlang afgesloten geweest in Machelen door een brandend voertuig. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Er stond een brandend voertuig op de pechstrook op de lus naar de E19. De brandweerwagen die van de andere kant kwam, stond op de meest rechtse rijstrook van de buitenring, en de brandslangen moesten dus over heel de binnenring worden getrokken om te blussen. Het verkeer moest daardoor stilgelegd worden", aldus Bruyninckx.

Om iets na 15.30 uur waren opnieuw twee rijstroken open. De file blijft wel nog aangroeien, met een file van Wemmel tot Machelen, goed voor een uur vertraging. Op de buitenring was bovendien een kijkfile ontstaan.  (belga)