Een drukke werkdag voor brandweer Kempen post Herentals.  Dinsdagmiddag rukten de spuitgasten uit naar de appartementsblokken op Kleerroos. De bewoner van een appartement op de 3e verdieping had zich per ongeluk buitengesloten.

Binnen stond nog een kookpot op het vuur. Er ontstond geur- en rookhinder. Brand bleef uit. De brandweer moest het pand alleen verluchten.

Brandje aan vrachtwagen tijdens laswerken

Aan Hannekenshoek is dinsdagvoormiddag rond 10.35u brand ontstaan aan een vrachtwagen tijdens laswerken aan het voertuig. De brandweer kwam ter plaatse, maar de arbeiders hadden de vlammen al met een poederblusser kunnen doven.

Benedenverdieping brandt volledig uit in Markgravenstraat, kat op nippertje gered

Dinsdagavond rond 18u moest brandweer Kempen post Herentals een keukenbrand blussen in een appartementsgebouw Markgravenstraat 18 Herentals. De keuken op de benedenverdieping brandde volledig uit. De bewoners waren niet thuis.

Een dame en een baby op de bovenliggende verdieping ademden rook in en moesten naar het ziekenhuis.  De helden van de brandweer redden via reanimatie nog een kat.  (zie verder Breaking News N.)  (bw-pol)